2020. július 13., hétfő
Jenő

Egyéb Miskolc

Lányok éremközelben, fiúk egymás ellen

Mindhárom magyar csapat győzelmet aratott a miskolci 14. egyetemi kosárlabda Európa-bajnokság helyosztók előtti utolsó felvonásában.

A hazai női bajnok TFSE a horvátok elleni könnyed győzelemmel – minden eddigi magyar eredményt felülmúlva – a legjobb négy között várta a folytatást. A férfielső Debrecen szlovák, a házigazda Miskolc portugál gárda legyőzése után egymás ellen játszott a kilencedik helyért.


A TFSE csapata – fotó: Lokál

Kosaraslányaink újra bizonyítják, hogy komoly játékerőt képviselnek, most épp az egyetemek közti Európa-bajnokság csoportkörében sima győzelmekkel jutottak be a negyeddöntőbe.

Mindkét férfigárdánk – a Debreceni és a Miskolc Egyetem – az alsóházban folytatta a múlt hét pénteken az Eb-szereplést. A Miskolci Egyetem csapata a portugál Aveiró Egyetemmel mérkőzött meg és színvonalas csatában 61-54-re diadalmaskodott. A Debreceni Egyetem a szlovák Comenius Egyetem csapatával csapott össze és nyert 83-62-re, így eldőlt, hogy a két magyar gárda egymással mérkőzhetett meg szombat délután a kilencedik helyért. Ebben az összecsapásban a debreceniek kerekedtek felül, 69-75-ös győzelmet aratva a házigazda MEAFC fölött.

Nem jött össze a 9. hely a miskolci gárdának – fotó: Lokál

A női bronzmérkőzést vasárnap rendezték meg a felújított Egyetemi Körcsarnokban. A női döntőnek szintén vasárnap a Generali Aréna adott otthont, ahol a férfiak bronzcsatája után a finálét is tartották.

Kapcsolódó Cikkek