EUR: 325,44 Ft
CHF: 295,49 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Program

Légifotó kiállítás nyílt a Vörösmarty utcában

Egyedinek számító légi fotó kiállítás nyílt meg “Eretz Izrael a szárnyaim alatt” címmel a  Vörösmarty utva 47/A szám alatti kiállítóterembe. A tárlat  július 15-éig látható.

A 2017 második felében Magyarországra látogató Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is, jókívánságait fejezte ki a kiállítással kapcsolatban. A kiállított képeket készítő Angyal László aviátor lapunknak elmondta,
hogy mint ejtőernyős, műrepülő válogatott, kamaszkora óta készít különleges témájú, egyedi megközelítésű fotókat. Elmondta hogy a repülés, a zsidóságának megélése és az írás az amelyek végig kísérték életét, hiszen több nagy-sikerű könyv is fűződik a nevéhez.

Angyal László fotós és a megnyitót rendező Kriszt László


A kiállítást megelőző program, az Izrael különböző tájairól készült légi fotók készítőjének Angyal László aviátor munkásságának magyar, héber és angol nyelven történő bemutatásával kezdődött majd egy imarészlet előadását követően Dr. Róbert Péter történész,tartotta meg bevezetőjét a kiállítás képeiről és az ahhoz kapcsolódó 3 témáról: Izrael Állam 69 éves létéről, Jeruzsálem 50 éve történt újraegyesítéséről, és a szintén 50 éves 6 napos háborúról.
Ezt követte az Ávinu Sebashamayim imadal, amely Jeruzsálem visszafoglalásának 40. éves évfordulójára és a már említett 1967-es háborúban, hősi halált halt izraeli katonák és katonalányok, valamint Jeruzsálem újraegyesítésének emlékére íródott, majd felcsendült az ősi Sófár hangja.

A kiállítást támogatta: Izrael Állam Magyarországi Nagykövetsége,
Magyar-Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság,  Keren Hayesod
Magyarországi Alapítvány, Magyarországi Cionista Szövetség, Aviátor klub,
Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, Magyar Zsidó Kulturális Egyesület,
Komplex Művészeti és Kulturális Egyesület, Kazán István Kamaraszínház,
Kóser Piac Budapest -Semes Kóser Pékség, Magyar Újságírók Országos Szövetsége.
A jó hangulatú, profin megszervezett kiállítás megnyitón közreműködött, Horváth László, Vég András színművész, Rosenfeld Dániel Imre kántor és Neumark Zoltán zongoraművész, a megnyi tót pedig Kriszt László rendezte.
Az ünnepség végén, Angyal László aviátor bejelentette, hogy a magyar származású Szenes Hanna izraeli hősnőről szóló nagyszabású film elkészítésére készül, amelyben több Oscar díjas színész is szerepel majd, de mint elmondta,  számít a magyar színházi és filmes szakmai kiválóságaira is.

Kapcsolódó Cikkek

 • 20. kisvasúti nap

  20. kisvasúti nap

  2019. július 27-én, szombaton tartják a Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasúti napját, amire a szervezők várják a vasútbarátokat.

 • Meghosszabbítják Az Inkák Aranya kiállítást

  Meghosszabbítják Az Inkák Aranya kiállítást

  A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők 2019. október 13-ig meghosszabbítják Az Inkák Aranya kiállítás nyitva tartását. A letűnt, titokzatos birodalom kincseit bemutató tárlat márciusban nyitotta meg kapuit és eredetileg nyár végéig várta volna a látogatókat a belvárosi Komplexben.

 • Music Fm a LUPÁN

  Music Fm a LUPÁN

  Újra éled az idén év elején megszűnt Music Fm, ha nem is az éterben, de a rádió egykori DJ-i Budapest tengerpartjának legújabb helyszínén, a Takarék Beachen hétvégnte pakolják majd a lemezeket.