EUR: 323,75 Ft
CHF: 290,44 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Életmód

Legyél te a fesztiválkirálynő!

Javában pörög a nyári fesztiválszezon, amikor szinte kötelező az extrém kinézet. Modellünk gyönyörű sminkjét Bandrus Nóra készítette, a hozzáillő vagány hajkoronát pedig Szokolyai Adrienn-nek köszönhetjük.

A bordó és a kék jól mutat együtt
Fotó: Keresztesi Balázs

Ha ki akarunk tűnni a tömegből, bizony mindent be kell vetnünk! Bandrus Nóra sminkmester és Szokolyai Adrienn hair stylist elárulták, mivel érhetjük el, hogy az összes szem ránk szegeződjön.


Adrienn törekedett rá, hogy egyszerre legyen könnyen elkészíthető, de extrém hatású is a frizura. Modellünk vörös hajszínén nem változtatott, csak egy kis frissítő színezéssel tette élénkebbé, de a barnák vagy szőkék nyugodtan használhatnak színes hajkrétákat, a garantált hatás nem marad el!

– Hajmosás, szárítás után a fejtetőn háromszög alakban leválasztottam a modell haját, amit aztán középen kettészedtem és két fonatot készítettem parkettafonással. Ezeket szilikongumival fogtam össze. A pici lófarkakat a dúsabb hatás és az egyszerűbb formázhatóság érdekében megtupíroztam, majd felcsavartam, két kis „szarvacskát” készítettem belőlük, amit hullámcsatokkal rögzítettem. A modell vállára omló hajkoronát kúp alakú hajsütő vassal formáztam – magyarázta a hair stylist.


Hogy még különlegesebbé tegye a frizurát, Adrienn aranyszínű karikákkal és strasszokkal díszítette a fonatokat.

– A karikákat egy nyakláncból nyertem ki, de hobbiboltban biztosan kaphatóak külön is. Egy fogó segítségével szétfeszítettem őket és random módon szétszórva belehelyeztem a fonatokba. A köveket zselével ragasztottam a modell hajába, és hogy biztosan ne mozduljanak el, erős hajlakkal rögzítettem – árulta el a fodrászmester.

Karikákkal és strasszkövekkel díszíthetjük a fonatokat
Fotó: Keresztesi Balázs

Extrém hajhoz extrém smink dukál!

– Az alapozó kiválasztásánál ügyeljünk rá, hogy tartós és vízálló legyen, hiszen bírnia kell az egész napos kiképzést. Kontúrozással kiemelhetjük az arc vonalait: a hajtő mentén és az arccsont alatt sötétebb színnel, a homlok közepén, a szemcsonton és az arccsont felett pedig világosabbal dolgozzunk. A szemöldökformázás is állandó és fontos része a sminkelésnek. A bombabiztos hatás érdekében a gél állagú szemöldökfestéken felül azonos színű porral fixálhatjuk, tartósíthatjuk a végeredményt – tanácsolta Nóra.

A színekkel nyugodtan kísérletezzünk, legyünk merészek, engedjük szabadon fantáziánkat és kreativitásunkat.

– A szemfestésnél bogyószíneket használtam: pink, burgundi és narancs. Először a mélyítővonalba tettem egy világos, semleges tónusú barna satírozószínt, amit narancssárgával élénkítettem. A szem külső sarkában alaposan elsatíroztam a pink és burgundi szemhéjfestéket, a legsötétebb árnyalat került a szempillák tövébe. Ezután a szemhéj belső részétől a közepéig egy fényes, pezsgő árnyalatú port tettem (tipp: nedves ecsettel még szebben ragyog). A szem alá élénk rózsaszín szemhéjfestéket vittem fel egy vastagabb sávban satírozóecsettel, majd az alsó vízvonalat és a szempillatövet kék szemceruzával hangsúlyoztam – részletezte a sminkmester.

Idén nagyon menő a csillámpor és a fesztiválszezonban nem is kell fukarkodni vele, sőt!

– A szem alatt háromszög alakban csillámragasztó segítségével apró szemű ezüst- és nagyobb, színes csillámokat applikáltam fel. Műszempillával még fokozhatjuk az extrém hatást, most mindent szabad! – hangsúlyozta Nóra.

Az ajkakra egy vagány, kék színű, matt, folyékony rúzs került – talán ez az egyetlen dolog, amit nem árt majd bedobni a kis táskánkba.

Az alkotók

Bandrus Nóra, sminkmester

Szokolyai Adrienn, hair stylist

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy kis plusz és könnyebb a társkeresés

  Egy kis plusz és könnyebb a társkeresés

  Az elmagányosodás felé haladunk, pedig ennek nem kellene így lennie. Ideje, hogy végre a ducik is visszanyerjék önbizalmukat, és ne mondjanak le arról, hogy megtalálják életük szerelmét.

 • Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  Így küzdhetjük le a műanyagfüggőséget

  A műanyagok olyan mértékben átszőtték mindennapjainkat, hogy már észre sem vesszük őket. Kényelmes. Olcsó. Kikerülhetetlen. A szomorú igazság azonban az, hogy az általunk használt műanyagok több mint 70 százalékát nem hasznosítjuk újra, és nagy részük végül az óceánokban vagy folyókban végzi.

 • Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubaj drónnal és objektívvel

  Dubairól elsőre sokaknak a luxus, a gazdagság és a fényűzés jut eszébe, na meg a gyönyörű kelet-európai lányok és az olajsejkek üzleti kapcsolata.