EUR: 307,66 Ft
CHF: 265,63 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Életmód

Legyél te a fesztiválkirálynő!

Javában pörög a nyári fesztiválszezon, amikor szinte kötelező az extrém kinézet. Modellünk gyönyörű sminkjét Bandrus Nóra készítette, a hozzáillő vagány hajkoronát pedig Szokolyai Adrienn-nek köszönhetjük.

A bordó és a kék jól mutat együtt
Fotó: Keresztesi Balázs

Ha ki akarunk tűnni a tömegből, bizony mindent be kell vetnünk! Bandrus Nóra sminkmester és Szokolyai Adrienn hair stylist elárulták, mivel érhetjük el, hogy az összes szem ránk szegeződjön.

Adrienn törekedett rá, hogy egyszerre legyen könnyen elkészíthető, de extrém hatású is a frizura. Modellünk vörös hajszínén nem változtatott, csak egy kis frissítő színezéssel tette élénkebbé, de a barnák vagy szőkék nyugodtan használhatnak színes hajkrétákat, a garantált hatás nem marad el!

– Hajmosás, szárítás után a fejtetőn háromszög alakban leválasztottam a modell haját, amit aztán középen kettészedtem és két fonatot készítettem parkettafonással. Ezeket szilikongumival fogtam össze. A pici lófarkakat a dúsabb hatás és az egyszerűbb formázhatóság érdekében megtupíroztam, majd felcsavartam, két kis „szarvacskát” készítettem belőlük, amit hullámcsatokkal rögzítettem. A modell vállára omló hajkoronát kúp alakú hajsütő vassal formáztam – magyarázta a hair stylist.

Hogy még különlegesebbé tegye a frizurát, Adrienn aranyszínű karikákkal és strasszokkal díszítette a fonatokat.

– A karikákat egy nyakláncból nyertem ki, de hobbiboltban biztosan kaphatóak külön is. Egy fogó segítségével szétfeszítettem őket és random módon szétszórva belehelyeztem a fonatokba. A köveket zselével ragasztottam a modell hajába, és hogy biztosan ne mozduljanak el, erős hajlakkal rögzítettem – árulta el a fodrászmester.

Karikákkal és strasszkövekkel díszíthetjük a fonatokat
Fotó: Keresztesi Balázs

Extrém hajhoz extrém smink dukál!

– Az alapozó kiválasztásánál ügyeljünk rá, hogy tartós és vízálló legyen, hiszen bírnia kell az egész napos kiképzést. Kontúrozással kiemelhetjük az arc vonalait: a hajtő mentén és az arccsont alatt sötétebb színnel, a homlok közepén, a szemcsonton és az arccsont felett pedig világosabbal dolgozzunk. A szemöldökformázás is állandó és fontos része a sminkelésnek. A bombabiztos hatás érdekében a gél állagú szemöldökfestéken felül azonos színű porral fixálhatjuk, tartósíthatjuk a végeredményt – tanácsolta Nóra.

A színekkel nyugodtan kísérletezzünk, legyünk merészek, engedjük szabadon fantáziánkat és kreativitásunkat.

– A szemfestésnél bogyószíneket használtam: pink, burgundi és narancs. Először a mélyítővonalba tettem egy világos, semleges tónusú barna satírozószínt, amit narancssárgával élénkítettem. A szem külső sarkában alaposan elsatíroztam a pink és burgundi szemhéjfestéket, a legsötétebb árnyalat került a szempillák tövébe. Ezután a szemhéj belső részétől a közepéig egy fényes, pezsgő árnyalatú port tettem (tipp: nedves ecsettel még szebben ragyog). A szem alá élénk rózsaszín szemhéjfestéket vittem fel egy vastagabb sávban satírozóecsettel, majd az alsó vízvonalat és a szempillatövet kék szemceruzával hangsúlyoztam – részletezte a sminkmester.

Idén nagyon menő a csillámpor és a fesztiválszezonban nem is kell fukarkodni vele, sőt!

– A szem alatt háromszög alakban csillámragasztó segítségével apró szemű ezüst- és nagyobb, színes csillámokat applikáltam fel. Műszempillával még fokozhatjuk az extrém hatást, most mindent szabad! – hangsúlyozta Nóra.

Az ajkakra egy vagány, kék színű, matt, folyékony rúzs került – talán ez az egyetlen dolog, amit nem árt majd bedobni a kis táskánkba.

Az alkotók

Bandrus Nóra, sminkmester

Szokolyai Adrienn, hair stylist

Kapcsolódó Cikkek

 • Batátát az asztalra!

  Batátát az asztalra!

  Az édesburgonya, vagyis a batáta az idei ősz vitathatatlan sztárja a konyhában. Sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, de édes sütemény, lepény is készülhet belőle.

 • Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Magyarországon a 6–8 éves gyerekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezen belül a fiúknál 20,5, a lányoknál 21,9 százalék ez az arány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

 • Népszerűek a hazai borvidékek

  Népszerűek a hazai borvidékek

  Jelentős eltérések vannak az egyes hazai borvidékek ingatlanpiacán: néhol az ingatlanár-robbanás már javában érzékelhető, néhol még nem tapasztalható komolyabb mozgás.

 • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.