2020. január 29., szerda
Adél

Életmód

Legyél te a fesztiválkirálynő!

Javában pörög a nyári fesztiválszezon, amikor szinte kötelező az extrém kinézet. Modellünk gyönyörű sminkjét Bandrus Nóra készítette, a hozzáillő vagány hajkoronát pedig Szokolyai Adrienn-nek köszönhetjük.

A bordó és a kék jól mutat együtt
Fotó: Keresztesi Balázs

Ha ki akarunk tűnni a tömegből, bizony mindent be kell vetnünk! Bandrus Nóra sminkmester és Szokolyai Adrienn hair stylist elárulták, mivel érhetjük el, hogy az összes szem ránk szegeződjön.


Adrienn törekedett rá, hogy egyszerre legyen könnyen elkészíthető, de extrém hatású is a frizura. Modellünk vörös hajszínén nem változtatott, csak egy kis frissítő színezéssel tette élénkebbé, de a barnák vagy szőkék nyugodtan használhatnak színes hajkrétákat, a garantált hatás nem marad el!

– Hajmosás, szárítás után a fejtetőn háromszög alakban leválasztottam a modell haját, amit aztán középen kettészedtem és két fonatot készítettem parkettafonással. Ezeket szilikongumival fogtam össze. A pici lófarkakat a dúsabb hatás és az egyszerűbb formázhatóság érdekében megtupíroztam, majd felcsavartam, két kis „szarvacskát” készítettem belőlük, amit hullámcsatokkal rögzítettem. A modell vállára omló hajkoronát kúp alakú hajsütő vassal formáztam – magyarázta a hair stylist.


Hogy még különlegesebbé tegye a frizurát, Adrienn aranyszínű karikákkal és strasszokkal díszítette a fonatokat.

– A karikákat egy nyakláncból nyertem ki, de hobbiboltban biztosan kaphatóak külön is. Egy fogó segítségével szétfeszítettem őket és random módon szétszórva belehelyeztem a fonatokba. A köveket zselével ragasztottam a modell hajába, és hogy biztosan ne mozduljanak el, erős hajlakkal rögzítettem – árulta el a fodrászmester.

Karikákkal és strasszkövekkel díszíthetjük a fonatokat
Fotó: Keresztesi Balázs

Extrém hajhoz extrém smink dukál!

– Az alapozó kiválasztásánál ügyeljünk rá, hogy tartós és vízálló legyen, hiszen bírnia kell az egész napos kiképzést. Kontúrozással kiemelhetjük az arc vonalait: a hajtő mentén és az arccsont alatt sötétebb színnel, a homlok közepén, a szemcsonton és az arccsont felett pedig világosabbal dolgozzunk. A szemöldökformázás is állandó és fontos része a sminkelésnek. A bombabiztos hatás érdekében a gél állagú szemöldökfestéken felül azonos színű porral fixálhatjuk, tartósíthatjuk a végeredményt – tanácsolta Nóra.

A színekkel nyugodtan kísérletezzünk, legyünk merészek, engedjük szabadon fantáziánkat és kreativitásunkat.

– A szemfestésnél bogyószíneket használtam: pink, burgundi és narancs. Először a mélyítővonalba tettem egy világos, semleges tónusú barna satírozószínt, amit narancssárgával élénkítettem. A szem külső sarkában alaposan elsatíroztam a pink és burgundi szemhéjfestéket, a legsötétebb árnyalat került a szempillák tövébe. Ezután a szemhéj belső részétől a közepéig egy fényes, pezsgő árnyalatú port tettem (tipp: nedves ecsettel még szebben ragyog). A szem alá élénk rózsaszín szemhéjfestéket vittem fel egy vastagabb sávban satírozóecsettel, majd az alsó vízvonalat és a szempillatövet kék szemceruzával hangsúlyoztam – részletezte a sminkmester.

Idén nagyon menő a csillámpor és a fesztiválszezonban nem is kell fukarkodni vele, sőt!

– A szem alatt háromszög alakban csillámragasztó segítségével apró szemű ezüst- és nagyobb, színes csillámokat applikáltam fel. Műszempillával még fokozhatjuk az extrém hatást, most mindent szabad! – hangsúlyozta Nóra.

Az ajkakra egy vagány, kék színű, matt, folyékony rúzs került – talán ez az egyetlen dolog, amit nem árt majd bedobni a kis táskánkba.

Az alkotók

Bandrus Nóra, sminkmester

Szokolyai Adrienn, hair stylist

Kapcsolódó Cikkek

 • Süle Dalma: Anne Frank akár a húgom is lehetne!

  Süle Dalma: Anne Frank akár a húgom is lehetne!

  Vajon felfedezzük-e Anne Frankot, a csacsogó, humoros, lázadó, érzékeny, vagány kamaszt, miközben naplóját olvasva már az első sornál tudjuk, hogy egy szörnyű történelmi korrajz, egy valódi ember sorsával, aki nem élhette meg a felnőttkort?

 • Ölelj meg!

  Ölelj meg!

  Az egyik legjobb prevenció minden betegségre az ölelés. Nem hiszi? Virginia Satir pszichológus szerint napi négy ölelés kell a túléléshez, nyolc a szinten maradáshoz és tizenkettő a gyarapodáshoz.

 • Segít a mesterséges intelligencia

  Segít a mesterséges intelligencia

  Mesterséges intelligencia segíti a szívelégtelenségben szenvedő betegek kockázatbecslését, a rizikóbecslő rendszer a betegek klinikai adatai alapján nyújt segítséget a kezelőorvosnak a magasabb halálozási kockázattal bíró szívelégtelen betegek azonosításában  – közölte a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika.

 • Nem hozott levelet a postás

  Nem hozott levelet a postás

  Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás. Álláspontja szerint túl sok vesződséggel járt a munkája, ezért két évig szüneteltette azt.