EUR: 326,00 Ft
CHF: 294,36 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Lehetséges lenne megállítani az illegális bevándorlást a Földközi-tengeren

A külgazdasági és külügyminiszter szerint lehetséges lenne megállítani az illegális bevándorlást a Földközi-tengeren, de ehhez meg kellene tenni a szükséges intézkedéseket.

Szijjártó Péter hétfőn egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva beszélt erről, Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter nyilatkozatával kapcsolatosan, amely szerint le kell zárni a földközi-tengeri menekültútvonalat, és az osztrák-olasz határszakaszon lévő Brenner-hágónál megtettek minden előkészületet, hogy meg tudják védeni az itteni határszakaszt.


Szijjártó Péter azt mondta: “Sebastian Kurz ellen most hirtelen óriási támadások indultak meg a nemzetközi közvéleményben” és Ausztriában is. Az osztrák tárcavezető az utóbbi időben kezdte el hangsúlyosabban képviselni az álláspontját az illegális migráció megállítására vonatkozóan – emlékeztetett.

Úgy vélte, osztrák kollégájának igaza van, amikor arról beszél, hogy igenis lehetséges lenne megállítani az illegális bevándorlást a Földközi-tengeren, és végre meg kellene tenni az ehhez szükséges intézkedéseket.

Fel kellene karolni azt a korábbi olasz-német belügyminiszteri kezdeményezést, hogy az EU járuljon hozzá Líbia déli határának megvédéséhez, hotspotokat kellene létrehozni Líbiában annak eldöntésére, hogy ki jöhet be Európába, valamint meg kellene akadályozni, hogy a “lélekvesztők” elinduljanak Líbiából – sorolta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: minden ország és kormány elsőszámú feladata saját országának és népének megvédése, és ha az osztrák külügyminiszter azt mondja, hogy számára az osztrák emberek biztonsága az első, ez teljes mértékben érthető.

“A teljes szolidaritásom és támogatásom Kurz külügyminiszter úré” – jelentette ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.

 • 1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  Soha nem történt ekkora fejlesztés a mentőszolgálat történetében, miután az Országos Mentőszolgálat kormányzati forrásból 1,6 milliárd forintért vásárolhatott új eszközöket.

 • Újjászületik a Blaha Lujza tér

  Újjászületik a Blaha Lujza tér

  A tervek szerint 2021 végére újulhat meg a Blaha Lujza tér, több mint négymilliárd forintos fővárosi és kormányzati forrásból.