EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Sport

Lélegzetelállító és monumentális a Vizes vb megnyitója

Monumentális és lélegzetelállító megnyitóval indult a 17. vizes világbajnokság, több ezer néző gyűlt össze péntek a Duna pesti oldalán a fővárosban, hogy élőben követhesse végig a világbajnokság nyitóünnepségét.

A Lánchíd pesti lábánál négy óriáskivetítő és remek hangosítás biztosítja a nézőknek, hogy ne maradjanak le semmiről, a Dunán felállított óriás színpadon zajló eseményeket ugyanis szabad szemmel igazán csak az első sorokból követhetik nyomon.

“A víz és az ember ünnepeként értelmezhető megnyitón a legtehetségesebb művészek színpadává az állandóan hömpölygő Duna és a rajta lebegő négy, egyenként 1600 tonnás, 80×10 méteres uszály alakul” – mondja a főrendező Káel Csaba és a látványtechnikáért felelős Jean-Christophe Canizares.

Az M4 Sporton élőben nézheti a megnyitót ide kattintva!

Minden idők legjobb világbajnoksága lehet a magyarországi a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetői szerint. A pénteki nyitónapon Julio Maglione, a FINA elnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak, külön kiemelve Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve a szervezőbizottságnak, amely szerinte fantasztikus munkát végzett, hiszen a Duna Arénával az élen kiemelkedő létesítmények készültek el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.