EUR: 325,94 Ft
CHF: 293,98 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Sport

Lélegzetelállító és monumentális a Vizes vb megnyitója

Monumentális és lélegzetelállító megnyitóval indult a 17. vizes világbajnokság, több ezer néző gyűlt össze péntek a Duna pesti oldalán a fővárosban, hogy élőben követhesse végig a világbajnokság nyitóünnepségét.

A Lánchíd pesti lábánál négy óriáskivetítő és remek hangosítás biztosítja a nézőknek, hogy ne maradjanak le semmiről, a Dunán felállított óriás színpadon zajló eseményeket ugyanis szabad szemmel igazán csak az első sorokból követhetik nyomon.


“A víz és az ember ünnepeként értelmezhető megnyitón a legtehetségesebb művészek színpadává az állandóan hömpölygő Duna és a rajta lebegő négy, egyenként 1600 tonnás, 80×10 méteres uszály alakul” – mondja a főrendező Káel Csaba és a látványtechnikáért felelős Jean-Christophe Canizares.

Az M4 Sporton élőben nézheti a megnyitót ide kattintva!


Minden idők legjobb világbajnoksága lehet a magyarországi a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetői szerint. A pénteki nyitónapon Julio Maglione, a FINA elnöke köszönetet mondott a magyar kormánynak, külön kiemelve Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve a szervezőbizottságnak, amely szerinte fantasztikus munkát végzett, hiszen a Duna Arénával az élen kiemelkedő létesítmények készültek el.

Kapcsolódó Cikkek