2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Külföld

Lezuhant egy mentőhelikopter, mindenki meghalt

Lezuhant egy mentőhelikopter az indonéziai Jáva szigetén, a balesetet senki sem élte túl, a fedélzeten lévő mind a nyolc ember meghalt – tudatták hétfőn a helyi hatóságok.

Az indonéziai gyártmányú, Dauphin AS365 típusú helikopter vulkánkitörés miatt csapdába esett turistákat indult kimenteni a Dieng-fennsíkra, de Temanggung körzetben, hegynek ütközött és lezuhant. Az áldozatok fele a haditengerészetnél szolgált, a másik négy ember pedig a mentőegységek tagja volt – mondta el Yusuf Latif, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője. A hatóságok úgy tudják, hogy a baleset idején ködös volt az idő.


A szóvivő elmondta, hogy tudomásuk szerint a helikopter műszakilag kifogástalan állapotban volt, ráadásul nem is volt túl régi, 2013-ban repült először.

A kétezer méterrel a tengerszint felett fekvő, vulkánokban gazdag Dieng-fennsík népszerű a turisták körében, természeti szépségei és az ott található ősi hindu templomok miatt. Tíz turista sérült meg, amikor az egyik kráterből vasárnap délben sár, hamu és megszilárdult láva folyt ki a környékre.

Kapcsolódó Cikkek