EUR: 325,82 Ft
CHF: 296,40 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Külföld

Lőfegyvereket találtak a brit hatóságok a Csatorna-alagút francia oldalán

Több tucat lőfegyverre bukkantak a brit hatóságok egy határellenőrzési pontnál a Csatorna-alagút francia oldalán – jelentette be a rendőrség hétfőn.

A fegyvereket – összesen 79 darabot – töltényekkel együtt egy teherautóhoz kapcsolt tréleren találták motoralkatrészekbe rejtve. A rendőrség őrizetbe vett egy embert Coquelles városban, ahol az ellenőrzés történt, illetve egy további embert is elfogtak az angol oldalon, Doverben. Mindkettejük ellen vádat emeltek, hétfőn hallgatta meg őket egy londoni bíróság.

A nyomozó hatóság közlése szerint a fegyverek minden valószínűség szerint bűnözők kezébe kerültek volna Londonban vagy az ország más részében.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Csíplek

  A nap képe: Csíplek

  Elképesztő látványban lehetett részük Anglia partjainál azoknak a búvároknak, akik egy gigantikus medúza mellett úszhattak. Az ember nagyságú állat mellett úszó kutatók bevallása szerint megrázó, de ugyanakkor csodálatos érzés volt karnyújtásnyira úszni a veszélyes élőlénytől, amely akár komoly sérüléseket is okozhatott volna csípésével.

 • Milliókat ért a Titanic-relikvia

  Milliókat ért a Titanic-relikvia

  Egy titokzatos műgyűjtő vágya vált valóra azzal, hogy egy, a Titanichoz köthető relikviával bővült gyűjteménye. A brit licitáló, aki egy barátja nevében vett részt az árverésen, a hajó egyik túlélőjének világító sétabotját szerezte meg 62 500 dollárért (18,1 millió forint) egy Rhode Island-i aukción.

 • Boris Johnson az új brit miniszterelnök

  Boris Johnson az új brit miniszterelnök

  A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé.