EUR: 325,41 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Extra

Lópici összeomlott: fia szeptemberig nem szabadul

Annak ellenére, hogy fia brutálisan megverte, túl hosszú időnek tartja Szilágyi István a bíróság által hozott döntést, miszerint Péternek további két hónapig előzetesben kell maradnia. A döntés jogerős, a férfi szeptemberig rács mögött marad.

Fotó: Lokál

– Nem tartom jogosnak, kifejezetten bánt, hogy a fiamat ilyen sokáig nem engedik haza – mondta a Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspárjaként ismertté vált színész, aki továbbra is úgy érzi, hogy a fia ártatlan. – A feleségem és én hazavárjuk, sajnálom, hogy ez történt. – Mi csak játszottunk – ismételte újra a színész azokat a mondatokat, amelyekkel már korábban is magyarázattal próbált szolgálni fia elfogadhatatlan viselkedésére. – Én kértem, hogy inkább rajtam vezesse le a dühét, mindig ezt játszottuk gyerekkora óta. Nem csak ő, én is tehetek erről – mondta megtörten és némi dühvel a hangjában a színész. – Nem tudjuk, pontosan mikor jöhet haza, a múlt héten azt mondták, hogy hétfőn, aztán most kiderült, hogy csak hónapok múlva. Nem érdemli ő ezt. Néhány napja küldtünk neki csomagot, hetente vagy kéthetente szoktunk. Tettünk bele mindenfélét, amit szeret és nem romlandó. Kolbászt és cigarettát is, de nem akarok erről beszélni. Hazavárom őt, és a feleségem is. Miattam bármikor hazaengedhetik. Várjuk őt – mondta megtörten Szilágyi, aki korábban elmondta, fia csak akkor szokott bedurvulni, ha felönt a garatra. – Amikor iszik, mindig kijön a béketűréséből, de manapság nagyon ritkán nyúlt pohár után. Jobb lenne neki itthon – ismételgette maga elé meredve, kezét összekulcsolva Szilágyi István. – Majd írunk neki levelet is, mert bemenni még mindig nem tudunk – tette hozzá Péter édesanyja.


Mint ismert, a színész fiát, Pétert súlyos testi sértés gyanújával bilincsben szállították börtönbe június elején. A Fővárosi Törvényszék akkor egy hónap előzetest rendelt el, amit július 10-én további két hónappal meghosszabbított. Így először szeptemberben szabadulhat. Az ügyben a rendőrség korábban vádemelési javaslatot tett, miután a nyomozás során megállapították, hogy a színészt fia, Péter súlyosan bántalmazta. A brutális verés következtében Lópicinek három bordája eltört, sípcsontja és arca is zúzódott.
A férfit nemcsak a szülei, hanem a barátnője is hazavárja. A Lokál legutóbbi látogatásakor ugyanis Péter édesanyja, Humenyánszky Jolán szobrászművész bemutatta fia barátnőjét, Renátát. A lány már akkor is a házban lakott, amikor a férfi megverte édesapját. Renáta akkor azt mondta, nem mert közéjük állni. – Itt voltam már, amikor Péter megverte az apját. Először nem vettem komolyan, mert azt hittem, csak a szokásos, úgy indult – mesélt korábban a „megszokott hétköznapokról” a fiatal lány, aki továbbra is Péter szobájában, a színésszel és feleségével egy fedél alatt húzza meg magát. – Renáta is hazavárja a fiam, örülök, hogy van egy lány, aki itthon gondoskodik majd róla. Mostanában ugyan keveset látjuk, de még mindig itt lakik. Korábban többször besegített a rendrakásba és a mosásba, mostanában inkább csak a szobájában gubbaszt – mutatott egy ablakra az asszony a romos ház udvaráról.

Fotó: Cser Dániel

 

Mindenki segít, ahogy tud
Az Aurora zenekar korábban jótékonysági koncerteket adott, hogy a befolyt hárommilliós összegből támogassa a családot. Goreczki Szabolcs, a banda basszusgitárosa havonta 50 ezer forintot ad a színésznek, amiről korábban támogatási szerződést is írtak. – Nem szeretnénk, hogy még komolyabb adósságai legyenek Pityi bácsinak. A hárommillió egyben soknak tűnik, azonban ez is egy véges összeg. A legfőbb célunk az, hogy a közüzemi számlákat befizessék Pityi bácsiék, és a hitelből is szeretnénk őket valahogy kisegíteni. Ezt úgy látjuk megoldhatónak, ha sikerülne eladni a házat, majd egy kisebb lakásba költöztetni őket, akár önkormányzati segítséggel – mondta a Lokálnak Szabolcs, aki minden hónap végén Győrből utazik fel, hogy személyesen adhassa oda a korábban szerződésbe foglalt ötvenezer forintot Szilágyi Istvánnak.


Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Milliókat fizettek Diana melegítőjéért

  Milliókat fizettek Diana melegítőjéért

  Elárverezték 53 ezer dollárért (15,3 millió forint) az 1997-ben elhunyt Diana walesi hercegnő egy Fly Atlantic feliratú sötétkék melegítőfelsőjét, amelyet a néhai hercegnő Richard Branson brit milliárdostól, a Virgin Atlantic alapítójától kapott ajándékba.

 • Stroke-ot okozhat az alvászavar

  Stroke-ot okozhat az alvászavar

  Noha az alvászavar mára Magyarországon is népbetegség, még mindig nem tudunk róla eleget. Pedig egyes fajtái súlyos esetben akár szívinfarktushoz és stroke-hoz is vezethetnek.

 • Eljegyezte kedvesét Forró Bence

  Eljegyezte kedvesét Forró Bence

  Négy év után eljegyezte kedvesét Forró Bence, a Balatoni nyár műsorvezetője. A tévés Szentpéterváron egy csónakon tette fel a nagy kérdést Flórának, aki gondolkodás nélkül igent mondott.