EUR: 326,90 Ft
CHF: 300,95 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb XVI.kerület

Magasodik a kilátó

A kerületi önkormányzat régóta tervezi, hogy a Homokdomb utca–Sashalom utca–Milán utca–Rákóczi út által határolt, a református templom kertje mögötti területet rendezi és kilátótornyot épít. 

Ebbe az elképzelésbe illeszkedik Szatmáry Kristóf javaslata, hogy a reformáció 500. évfordulójának emléket állítva a téren szoborcsoport jelképezze a közösségi emlékezetet. Ez lesz majd a tér fő látványossága, amely mind művészi koncepciójában, mind méretében, mind pedig a befogadó környezetet illetően az egész Kárpát-medencében egyedülálló lesz a maga nemében. A kilátó már épül, a szoborkompozíciót – az állami központi ünnepségsorozat részeként – október 29-én avatják fel.

Ilyen most a torony

 

És ilyen lesz

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.