2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Külföld

Magyarország fellép mindenki ellen, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent

Ahogy Izrael, úgy Magyarország is fellép mindenki ellen, aki az országra és polgáraira nemzetbiztonsági kockázatot jelent – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szombaton az izraeli nagykövetnek a Soros Györgyöt ábrázoló kampányt ért bírálatára.

A külügyi tárca leszögezte: Soros György le akarja bontani a határt védő kerítést, az általa finanszírozott NGO-k segítségével illegális migránsok százezreit akarja betelepíteni Európába és Magyarországra. Hozzátették: ezek az illegális bevándorlók nem ritkán antiszemita nézeteikkel veszélyt jelentenek az európai és a magyar zsidó közösségre.


Magyarország kormánya ezért minden eszközzel fel fog lépni a magyar polgárok biztonságát veszélyeztető pénzügyi spekuláns és az illegális migrációt elősegítő szervezetei ellen – írták közleményükben.

Jószéf Amrani izraeli nagykövet ugyancsak szombaton egy közösségi portálon megjelent közleményében azt írta: felszólítja azokat, akik a mostani plakátkampányért felelősek, hogy gondolják át a következményeket. “A történelmi tapasztalat alapján semmilyen előny nem származhat egy ilyen jellegű kampányból” – fogalmazott, majd hozzátette: jelenleg ez a kampány egy bizonyos személy politikai bírálatán túl nemcsak szomorú emlékeket idéz fel, de gyűlöletet és félelmet szít.

Kapcsolódó Cikkek