EUR: 325,23 Ft
CHF: 294,83 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld Tatabánya

Marad az EHF-kupa

Nem szerepel a következő idényben a Grundfos Tatabánya a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága döntött arról, mely csapatok indulhatnak a férfi és a női Bajnokok Ligája 2017/2018-as idényében. A Grundfos Tatabánya nincs a kiválasztott csapatok között. Az EHF különböző szempontok alapján rangsorolta azokat a csapatokat, amelyek csak az EHF-kupában való indulásra jogosultak, de pályáztak a BL-re. A Tatabánya férficsapata is köztük volt, ám nem került a kiválasztott nyolc klub közé.


Sikeres szezont tudhatunk magunk mögött, hiszen csapatunk egészen a legjobb nyolcig menetelt az EHF-kupában – mondta el a pályázat egyik okáról Marosi László, az egyesület szakmai elnöke. – Másrészt adódott is a lehetőség, hiszen Magyarország a németek mögött a második helyre került az EHF-ranglistán, így hazánkból is kérelmezhette még egy csapat az indulást. Ez ezúttal nem sikerült, az elutasítás okai ráadásul ismeretlenek.

A Grundfos Tatabánya így az eredetileg tervezett időpontban, július 24-én kezdi meg felkészülését a 2017/2018-as idényre. A kék-fehérek az elutasítással szinte egy időben hat játékos szerződéshosszabbításáról is beszámoltak. Demis Grigoras, Dénes János és Harsányi Gergely a következő szezonban is a Kék Tigriseket erősíti, míg Sipos Adrián, Vladimir Vranjes és Milos Bozovic egészen 2020-ig hosszabbított.

Kapcsolódó Cikkek