2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Sport

Märcz Tamás: nehéz ellenfél, de legyőzhető a görög csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint nagyon jó csapat, de legyőzhető a görög, amellyel a 17. vizes világbajnokság elődöntőjében találkozik a hazai együttes.

Märcz Tamás a Margitszigeten az oroszok felett aratott 14-5-ös kiütéses diadalt követően tartott szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy ha csapata hasonlóképpen jól teljesít majd a csütörtöki összecsapáson is, mint tette az oroszok ellen kedden, ott lesz a vb-döntőben.


A szakvezető visszatekintve úgy vélekedett, hogy a kilencgólos siker csalóka, mert egy jó orosz csapatot sikerült legyőzni, amelyet nyomaszthatott a magyar szurkolóhad fergeteges buzdítása, amellett, hogy a hazai válogatott kitűnően játszott. Együttesét méltatva kiemelte, hogy nagyon rendben volt a csapatjáték, amellett kiemelkedő egyéni teljesítményeket is látott.

Varga Dénes csapatkapitány már előre tekintett, hangsúlyozva, hogy a görögök csapatként erősek igazán. “Ők a játékot lassítják, ehhez értenek, tehát nekünk kell a tempót diktálni az elődöntős összecsapáson. Nem alhatunk bele a meccsbe!” – mondta. Hozzáfűzte, sokszor találkoztak már a vízben a görögökkel, idén nyáron is, és mindezek alapján gondolja úgy, hogy “képesek vagyunk megverni őket”.


Derűlátó Erdélyi Balázs is, aki szerint az ellenfélnek akad pár jó játékosa, ők külön figyelmet érdemelnek, de mindenképpen magyar győzelemre számít. “Az elmúlt években sokszor meccseltünk velük, s ebből rendre mi jöttünk ki jobban” – jelentette ki.

Török Béla arról beszélt, örömmel tölti el, hogy a legjobb négy közé jutottak, s úgy nyilatkozott, hogy számára az “uszodai hangulat kifogástalan, nagyon nagy élmény”. Szerinte is verhető csapat a görög, de arra is felhívta a figyelmet, hogy “szemben az oroszokkal, őket nem fogja lenyomni a szigeti közönség, tele vannak önbizalommal”.

Mezei Tamás leszögezte: ő maga feltétlenül döntőt szeretne játszani a hazai világbajnokságon.

” A görögöknek meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a jobbak, nem számítok tőlük meglepetésre.” – fogalmazott.

A Magyarország-Görögország elődöntőt csütörtökön 20.30 órától rendezik.

Kapcsolódó Cikkek

  • 29 meccs után kikapott a Barca

    29 meccs után kikapott a Barca

    Megszakadt a Barcelona 29 meccs óta tartó veretlenségi sorozata. A spanyol Király Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén az Espanyol az ifjonc Oscar Melendo 88. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött. A hazai sikerhez némileg Lionel Messi is hozzájárult, hiszen a 61.

  • Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Zidane nem tudja elképzelni a Realt Ronaldo nélkül

    Hiába érkeznek egyre gyakrabban a Cristiano Ronaldo távozásáról szóló hírek, Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője egyszerűen nem tudja elképzelni a királyi gárdát a portugál klasszis nélkül – írja a goal.