2020. július 13., hétfő
Jenő

Külföld

Másfél tonna heroint foglaltak le Indiában

Másfél tonna heroint foglaltak le szombaton az indiai hatóságok az ország nyugati partjainak közelében – jelentették be vasárnap.

A parti őrség több millió dollárra becsüli a lefoglalt kábítószer értékét, melyet egy Panamában bejegyzett hajón találtak. Fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy évek óta nem akadt a horgukra ekkora drogfogás.

A hajó Gudzsaratba tartott. Nyolc ember volt a fedélzeten. Őket őrizetbe vették, és kihallgatják.

A hatóságok nem közölték, hogy feltételezésük szerint honnan származik a tetemes mennyiségű kábítószer, de India a kábítószercsempészek közkedvelt útvonalán fekszik, a közeli Afganisztán ugyanis a heroin alapanyagául szolgáló ópium egyik legjelentősebb előállítója a világon.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Cápa ölt meg egy tizenéves fiút

    Valószínűleg cápatámadásban halt meg egy tizenéves szörfös Ausztrália keleti partjainál, a közeli strandot lezárták – jelentette be a helyi rendőrség szombaton.

  • Megoldódott az orosz Gyatlov-rejtély!

    Lavina következtében veszítette életétét 1959-ben a Szverdlovszki területen az Igor Gyatlov vezette kilencfős turistacsoport – közölte szombaton sajtótájékoztatóján az Uráli Szövetségi Járás főügyész-helyettese, Andrej Kurjakov, végleges magyarázatot adva a köztudatba Gyatlov-rejtélyként bevonult esetre.