EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Másfél tonna heroint foglaltak le Indiában

Másfél tonna heroint foglaltak le szombaton az indiai hatóságok az ország nyugati partjainak közelében – jelentették be vasárnap.

A parti őrség több millió dollárra becsüli a lefoglalt kábítószer értékét, melyet egy Panamában bejegyzett hajón találtak. Fontosnak tartották hangsúlyozni, hogy évek óta nem akadt a horgukra ekkora drogfogás.

A hajó Gudzsaratba tartott. Nyolc ember volt a fedélzeten. Őket őrizetbe vették, és kihallgatják.

A hatóságok nem közölték, hogy feltételezésük szerint honnan származik a tetemes mennyiségű kábítószer, de India a kábítószercsempészek közkedvelt útvonalán fekszik, a közeli Afganisztán ugyanis a heroin alapanyagául szolgáló ópium egyik legjelentősebb előállítója a világon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.