2019. október 19., szombat
Nándor

Extra

MC Hawer: A fiam mentette meg az életem

MC Hawer fiának köszönheti az új életét, amit a hosszú, alkoholmámoros időszak után immár három éve élvez. A zenész szeretné minden szinten rendbe hozni az életét, és mivel már a poharat letette, ideje, hogy külsejével és szerelmi életével is foglalkozzon. Jelenleg épp egy komoly műtéten van túl.   

Fotó: dfp

MC Hawer már három éve tiszta, azóta egy kortyot sem ivott, most pedig a korábbi kicsapongó élet által okozott elmaradásokat és károkat igyekszik minden szinten rendbe hozni. Az anyagi dolgok mellett így van ez a párkapcsolattal és a külsejével is.


– Amíg a piálás volt a legfőbb dolog az életemben, egyáltalán nem foglalkoztam a külsőmmel. Részben az alkoholizmus miatt hullottak ki a fogaim, amire még rátettek a rossz genetikai adottságaim. Amikor az ember piál, nem a fogmosás az első, amikor pedig a fogorvosom azt kérdezte egy-egy lyukas fog kezelése előtt, hogy gyökérkezelje vagy inkább kihúzza, mindig ez utóbbit választottam. Emiatt sorvadt el az állkapocscsontom, és a felső ínyem alatt is majdnem teljesen felszívódott. Új fogakat fognak beültetni, ezért egy másfél órás nyitott szájüregműtéttel pótolták a csontot, hat hónap múlva pedig ebbe fogják beletenni az implantátumokat. Addig protézisem lesz. Hosszú és fájdalmas folyamat, de megéri – mondta MC Hawer, aki azt is elárulta, élete akkor lenne újra teljes, ha rátalálna a szerelem.

– Amíg ittam, jöttek-mentek a nők az életemben, nem ragaszkodtam máshoz, csak az italhoz. A részeg férfi pedig nem válogat. Mióta tiszta vagyok, rájöttem, hogy sokkal nehezebb ismerkedni. Már elmúltam ötven, megjártam a poklot. Szeretnék végre kiegyensúlyozott párkapcsolatban élni – mesélte a zenész, aki azt is elmagyarázta, miért érzi úgy, hogy neki nehezebb megfelelő hölgyet találnia.


– Amikor az embernek tényleg semmi nem számít, csak a mámor, akkor minden emberi kapcsolat átalakul. Nyűgös lesz annak az embernek a közelsége, aki segíteni akar. Nekem az életemet annak idején a fiam, Tamás mentette meg, az utolsó pillanatban. Amikor azt látta, hogy két hete minden étel kijön belőlem, és csak piálni tudok, azt mondta, hogy bevisz a kórházba. Másnap megígértem neki, hogy saját akaratomból megyek be vele, és így is történt. De ez már valóban az utolsó pillanat volt, én is éreztem, hogy ha nem megyek, meg fogok halni. Orvosi segítséggel és a saját elhatározásomból három éve letettem a poharat. Korábban is próbáltam, de amikor az ember folyamatosan iszik, az agy már hozzászokik, és megváltozik a hormontermelése. Velem is ez történt. Amikor egyik napról a másikra letettem az italt, többször is epilepsziás rohamot kaptam, hiszen a hirtelen megvonás is sokkolta a szervezetem. Megjártam a zártosztályt is.

/Fotó: Lokál

Heteket feküdtem a pszichiátrián, nyugtatókat és gyógyszereket kaptam, de nem szégyellem, mert felálltam a padlóról. Persze egy jó meccs közben vagy buliban megfordul a fejemben, hogy milyen jó lenne most egy sör vagy egy rövid. Kínáltak már, de tudom, ha akár csak egy kortyot is innék, nagy valószínűséggel visszaesnék. Tudatosan elnyomom magamban az érzést, és jól van ez így. A hölgyek pedig értékelik is ezt, de ilyen múlttal és ennyi idősen nem egyszerű a társkeresés. Ráadásul a velem egykorú nők már vagy házasok és családjuk van, vagy nem az én köreimben mozognak. De egyáltalán nem vagyok elkeseredve. Az új mosolyommal és az új életfelfogással, miszerint mindennap van minek örülni, tudom, hogy majd betoppan az igazi is.

Kapcsolódó Cikkek