EUR: 336,86 Ft
CHF: 314,70 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Belföld

Megműtötték a skálás gyilkost

Vesekővel operálták a tököli rabkórházban a négy ember megöléséért elítélt Bene Lászlót, aki 23 éve a szegedi Csillag lakója, a bíróság pedig pár hét múlva szabadon engedheti. Testvére, Attila egy dunántúli városban él, ha kiszabadul, nála kezdhet új életet a skálás gyilkos.

Elviselhetetlen fájdalmai voltak a skálás gyilkosként hírhedtté vált Bene Lászlónak, ezért Szegedről sürgősen a tököli rabkórházba szállították, ahol azonnal megműtötték. Kiderült, Benét a veseköve kínozta, a beavatkozás után már vissza is vitték Szegedre, most ott lábadozik.


– Hallottam a hírt, nemrég felhívott a szegedi börtönből a bátyám. Elmondtam neki, hogy szabadulása után a feleségemmel szívesen látom nálunk. Segítek neki az újrakezdésben, megkapja a földszinti kisszobát, de csak akkor, ha rögtön munkát és albérletet keres. Nem fogom eltartani, van két gyerekem és két unokám, az ő sorsukért vagyok felelős – mondta a Lokálnak a rablógyilkos öccse, Attila.

Csakhogy a most 66 éves Bene szinte semmihez sem ért. Igaz, a börtönben informatikus képesítést szerzett, de kérdés, hogy az ő múltjával melyik cég alkalmazná. Se gyakorlata, se erkölcsi bizonyítványa nincs, vajon így milyen esélyekkel tér vissza a társadalomba?


Budapest, 1996. január 25. – Dr. Bakonyi István bíró ítéletet hirdet január 25-én Donászi Aladár és társai perében /Fotó: MTI – Rózsahegyi Tibor

Bene László testvére egy dunántúli kisváros határában él. A csöndes utcácska lakói még nem is sejtik, milyen félelmetes hírű bűnöző érkezik a szomszédságba. Attilát, az aranykezű lakatosmestert a környéken mindenki ismeri és becsüli, az elromlott mosógéptől a kerékpárig mindent megszerel.

– Nem verem nagydobra, ki a bátyám, még a legjobb barátaimnak sem árultam el. Persze a párom, a gyerekeim tudják az igazságot, de soha nem ejtjük ki a nevét, nem beszélünk róla. Több mint 23 éve nem láttam, már azt se tudom, ki ő – sóhajtotta Attila.

Ismert: Bene Lászlót és Donászi Aladárt (ő később a börtönben öngyilkos lett) négy ember megöléséért 1996-ban ítélték életfogytiglanra. A húszéves büntetés 2014-ben járt le. Akkor öt évvel meghosszabbították Bene fogva tartását azzal a feltétellel, hogy két év múlva felülvizsgálják. Tavaly első fokon szabadon bocsátották, de a Szegedi Törvényszék másodfokon hatályon kívül helyezte a döntést. Pár hét múlva újra megvizsgálják, hogy szabadon bocsátható-e a skálás gyilkos, aki 2019-ben mindenképpen szabadul.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek