2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Megrontotta nevelt lányát a tiszalöki késelő

„Szóljanak a fiamnak, adja fel magát, nehogy a kommandósok lelőjék” – üzente lapunkon keresztül anyja, Margit Szentesi Zsoltnak, aki ellen hajtóvadászatot folytatnak a szabolcsi zsaruk, mert megkéselte volt élettársát és annak három gyermekét. A Lokál úgy értesült: a férfi és 15 éves nevelt lánya közötti viszony vezetett a tragédiához.

Tegnap hajnal óta fegyveres rendőrök, polgárőrök kutatnak Tiszalökön és környékén, a határt is tűvé tették Szentesi Zsolt után, aki megkéselte volt élettársát és annak három gyermekét.


Margit retteg, hogy a fiát nem fogják el élve Fotó: Virág Márton

– Egyenruhások ugrasztottak ki az ágyból, a fiamat keresték – emlékezett a történtekre Jónás Margit, a késelő férfi édesanyja. – Szentesi Zsoltot keresték. Hiába. Tőlük tudom, mit tett a gyerekem. Tavaly márciusban összeköltözött a vele egykorú, 37 éves B. Andival, de két hónappal később, júniusban sajnos összemelegedett a nő kisebbik lányával, Vanesszával. Akkor az a kislány csak 14 éves volt, hatodikba járt. Bár Vanessza anyja ezt tudomásul vette, beleegyezett, hogy a fiam továbbra is ott éljen velük, én pedig rettegtem, hogy nagy baj lesz ebből.

 

Margit a Lokálnak elmondta: idén márciusban kiderült, a kislány várandós, 13 hetes a magzat. Bár a fia szerette volna megtartani a gyereket, Vanessza anyja elzavarta a férfit és megtiltotta, hogy találkozzanak. Ennek ellenére a 22 évvel idősebb férfi továbbra is randizott a kamaszlánnyal.


Vérfoltok borítják a család lak környékét

– Három napja láttam, hogy Zsolti és Vanessza ott csókolóznak az udvaron – állítja az egyik szomszéd, Nikolett. – Az egész várost megbotránkoztatta ez a furcsa kapcsolat.

– Az anya dühös volt, mert Zsolti találkozgatott a kislányával, még a biciklit is egymáshoz vágták haragjukban – tette hozzá Kiss Kálmán, a késelő volt munkatársa.

A Kossuth utcai ház előtt hat vértócsa éktelenkedik. Tegnap hajnalban Szentesi Zsolt itt ugrott be a kapun, majd a ház nyitott ablakán Vanesszához, akiről úgy tudta, a kislány megcsalta őt. Felébredt az édesanya és felelősségre vonta a férfit. Úgy tudjuk, előbb az asszonyt, majd a 13 éves Jancsikát, a 15 éves Vanesszát és a 18 éves Andit érték a szúrások. A gyerekek az édesanyjukat próbálták védeni.

– Valahogy szóljanak a fiamnak, sürgősen adja fel magát a rendőrségen, nehogy a kommandósok lelőjék – üzente kétségbeesve lapunkon keresztül Zsoltnak édesanyja.

A zsaruk lapzártánk idején még nem adtak ki európai elfogatóparancsot, vagyis egyelőre nem lehet olyan információjuk, amely arra utalna, hogy a menekülő külföldre szökött.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.