EUR: 323,21 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Tatabánya

Megújul a Kodály óvoda

Megkezdődött az energetikai korszerűsítés az újvárosi Kodály Zoltán Óvodában. Az intézménybe járó gyermekek és nevelőik jóval energiatakarékosabb épületet vehetnek hamarosan újra birtokba, hiszen korszerűsítik a fűtési rendszert, hőszigeteléssel látják el a tetőt és a homlokzatot, továbbá lecserélik a régi ablakokat is. A város vezetője még tavalyi ősszel jelentette be, hogy négy iskola, két óvoda, két szociális intézmény és két művelődési ház újulhat meg összesen több mint egymilliárd forintból a Széchenyi 2020 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése elnevezésű uniós pályázatának köszönhetően, amelyen a város mind a tíz beadott pályázata sikeresnek bizonyult.

Csökkentett üzemmódban, de működik az óvoda

A játékokat ideiglenesen munkaeszközök váltották fel

– A játékok helyét egyes termekében és a folyósokon most ideiglenesen felváltották a munkaeszközök – fogalmazott Schmidt Csaba polgármester. – A fejlesztés által az óvoda működése nemcsak energiahatékonyabb lesz, hanem felesleges költségeket is megtakaríthatnak, és a látvány is sokkal esztétikusabb lesz. Bízom benne, hogy az épületet hamarosan újra birtokba vehetik az ide járó gyermekek és maradéktalanul jól fogják érezni magukat az új, sokkal modernebb és korszerűbb környezetben.


Az óvodában a beruházás ellenére nem állt meg az élet.

– Csökkentett üzemmódban, de működünk – közölte dr. Dallosné Martin Csilla intézményvezető. – Az óvodánk életében nagy jelentősége van ennek a felújításnak, hiszen zöldóvodaként a gyermekeknél is fontos a környezettudatosságra nevelés, az energiatakarékosság és a környezetbarát eszközök megismertetése.


A felújítás 30-40 százalékos megtakarítást eredményezhet. A Kodály Zoltán Óvodában európai uniós támogatással közel 65 millió forintból és önkormányzati önerőből valósul meg a teljes energetikai felújítás.

Kapcsolódó Cikkek