EUR: 352,44 Ft
CHF: 330,78 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Sport

Megvan az első! Bronzérmes a férfi gyorsváltó!

Bronzérmes lett a 4×100 méteres férfi gyorsváltó a 17. vizes vb budapesti úszóversenyeinek nyitónapján a Duna Arénában, az első magyar medált szerezve meg a hazai rendezésű világbajnokságon. Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott a 200 m vegyes hétfői döntőjébe.

A selejtezőben nagy országos csúcsot úszó kvartett a staféták küzdelmében este is remekelt: a délelőtti 3:13.28-as rekordhoz képest ezúttal tovább javulva 3:11.95-tel harmadikként zárt a Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd összetételű válogatott. Kozma, aki a matinés viadalon a váltó első embereként visszavette Némethtől a szám magyar csúcstartója címet, szintén tovább faragott friss, 48.61-es rekordjából, amely immár 48.26 másodperc!


Hihetetlen hangulatú finálét teremtett a Duna Aréna telt házas közönsége, szinte felrobbant a létesítmény, amikor már lehetett érezni, hogy utolsó úszóként Bohus Richárd képes lehet behozni a

stafétát a harmadik helyre. Végül sikerült is megszerezni a harmadik helyet, a 10 ezer néző pedig hatalmas üdvrivalgásban tört ki.


A számot az amerikaiak nyerték 3:10.06 perccel, a második helyen a brazil váltó zárt.

A vasárnap másik magyar érdekeltségű döntőjében, 400 méter női gyorson Kapás Boglárka az 5., Késely Ajna pedig a 6. helyen végzett. Kapás – kissé kései hajrát nyitva – 4:04.77 perc alatt ért célba, míg a 15 esztendős Késely 4:05.75-ös remek egyéni csúccsal lett hatodik. Utóbbi könnyekben tört ki, amikor a hatalmas nézőtéri ováció mellett hangosbemondón gratuláltak neki, s elcsukló hangon mondott köszönetet mindenkinek, aki szorított érte.

Ami a vasárnapi elődöntős magyarok szereplését illeti: a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem hagyott kétséget afelől, hogy 200 méter vegyesen jelenleg verhetetlen, 2:07.14 perces idővel, roppant magabiztosan jutott be elsőként a hétfői döntőbe. Ugyanitt Jakabos Zsuzsanna 2:11.92-vel tizenkettedikként zárt.

“Hihetetlen érzés itt úszni, mindenki megpróbálta elképzelni, milyen lesz, de ez mindent felülmúlt. Nekem még nehezen is ment a koncentráció emiatt, a magyar közönség felülmúlhatatlan” – mondta

Hosszú Katinka, aki arra a kérdésre, hogy mennyire úszta ki magát, csak annyit mondott, “ez csak elődöntő volt.”

A női 100 méter pillangón Szilágyi Liliána 57.75 másodperccel – alig 21 századnyira maradva el saját országos rekordjától – 9. lett, éppen lecsúszva a hétfői döntőről.

Cseh László a pillangó sprintszámában, 50 méteren, melyen két éve Kazanyban bronzérmet szerzett, 23.51 másodperccel futamában – rossz rajttal – ötödik lett, ez pedig összesítésben a 11. helyre volt elég.

“Ez most valahogy nem állt össze, de úgy érzem, az úszásom gyorsasága megvan ahhoz, hogy ez jó legyen 100-on és 200-on” – értékelt a 31 éves, kétszeres világbajnok.

Kapcsolódó Cikkek

  • Négy párharcot kell nyerni a főtáblához

    Négy párharcot kell nyerni a főtáblához

    Túlzás lenne azt állítani, hogy rendszeres szereplői lennének a magyar klubok a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga legjobbjait tömörítő főtáblának, azaz a BL legjobb 32 és az EL legjobb 48 csapatának. Az utóbbi években a fehérvári és a ferencvárosi labdarúgók is bizonyították, ez nem elérhetetlen cél.

  • Csak ezüst jutott Hangáéknak

    Csak ezüst jutott Hangáéknak

    A Hanga Ádámmal felálló Barcelona 69-67-re kikapott a magyar kosárlabdázó korábbi csapatától, a  Baskoniától a spanyol bajnoki döntőben.