2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Belföld

Megverte a kereskedelmi televíziókat az M4 Sport

A magyar úszósport, Magyarország és a nézők mellett az M4 Sport is a Vizes VB nyertese lett az utóbbi két hétben: ugyan az M4 Sport nem versenytársa a nagy kereskedelmi adóknak, de a csatorna a teljes népességben, a 18-49 korosztályban, külön a férfiak között, és a 18-49-es férfiak között pedig utcahosszal megelőzte mindkét hazai kereskedelmi főcsatornát.

 

A Vizes VB eseményeit az M4 Sport összesen 256 órában közvetítette, azonban a látványos megnyitó- és záróünnepséget az M4 Sport mellett a Duna TV és a Duna World is élőben adta. A Vizes VB eseményeire a megnyitó és záróünnepséggel együtt (Dunán és Duna Wold-ön is) 5 millió 420 ezer fő kapcsolt legalább egy perc erejéig, ami a népesség 62,1%-át jelenti.


A 2017. július 14-én 21:06 perc és 23:10 perc között zajló, több mint kétórás megnyitót három csatorna közvetítette élőben: az M4 Sport, a Duna TV és a Duna World. A három csatornán együtt 877 ezren nézték a megnyitóünnepséget, ami a megnyitó idejében tévénézők 27,2%-át jelenti. Legtöbben, 528 ezren az M4 Sport csatornán követték az eseményt, 245 ezren a Duna csatornán, és 104 ezren pedig a Duna World csatornán látták a látványos megnyitót.

A Vizes Vb alatt – a várakozásoknak megfelelően – jelentősen emelkedtek az M4 Sport nézettségi eredményei. Naponta több mint kétszer annyian kapcsoltak az M4 Sport csatornára (átlagosan 2 millió 138 ezer fő, a népesség 24,5%-a), mint az első félévben, és jelentősen megnőtt, megháromszorozódott a csatornán az egy nézőre jutó napi átlagos tévénézési idő (ATS) is: a 2017. első félév 36 percéről a Vizes VB 17 versenynapja (július 14 – július 30) alatt 105 percre növekedett. Az M4 Sport közönségaránya a Vizes VB 17 napjának átlagában 9,9% volt (teljes nap, 4+).


Az eseménysorozat lezárásaként rendezett záróünnepség július 30-án 22-tól zajlott. Az egy és háromnegyedórás ünnepséget is élőben közvetítette a három csatorna: az M4 Sport, a Duna és a Duna World. A három csatornán együtt 497 ezren nézték az ünnepséget, ami az ünnepség idejében tévénézők 18%-át jelenti.

A legnézettebb események természetesen a magyar vonatkozásúak voltak. A három legmagasabb nézettséget elért esemény a férfi vízilabda válogatott mérkőzései: kiemelkedő, 1,1 millió fölötti nézőszámot ért el a Magyarország – Horvátország döntő, amivel a Közmédia idei legnézettebb műsorszáma lett. E mellett a döntő idén a teljes televíziós piacon is a harmadik legnézettebb lett, a teljes népesség körében (olyan toplistán, ahol minden műsor csak a legnézettebb adásával szerepelhet). A toplista további helyeit az úszás különböző futamai vagy eredményhirdetései foglalják el.

Összességében a Vizes VB 30 eseménye ért el 600 ezer fölötti nézőszámot és további 27 pedig 500 ezer fölött volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hadházyval kokettál Simicska fia

    Hadházyval kokettál Simicska fia

    Rendszeresen egyeztet egymással Simicska Ádám, Simicska Lajos oligarcha örököse, a Magyar Nemzet kiadóigazgatója, valamint Hadházy Ákos LMP-társelnök – értesült az Origo.

  • Tízmilliókba kerül VV Fanni keresése

    Tízmilliókba kerül VV Fanni keresése

    Már most tízmilliókra rúg Novozánszki Fanni, alias VV Fanni meggyilkolásának nyomozati költsége. Az ügyre egy teljes nyomozócsoportot állítottak, akik a feltételezett elkövető mobiltelefonjának cellainformációi alapján kutatnak öt megyében.