EUR: 307,71 Ft
CHF: 265,59 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

Meredeken nő a rendvédelmi dolgozók fizetése

Átlagosan ötven százalékkal nő a rendvédelmi dolgozók illetménye 2019-ig a 2015 júliusától elindult életpályamodellnek köszönhetően; emellett 2010 és 2017 között csaknem hétezer fővel nőtt a rendőrség hivatásos állománya, miközben a betöltetlen álláshelyek száma mintegy kétezerrel csökkent – írta a Magyar Idők szerdán.

A lap emlékeztet, hogy 2015. július 1-jétől lépett hatályba a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvény, amely kiterjed a rendőrség, a hivatásos katasztrófavédelmi szerv, a büntetés-végrehajtási szervezet, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, az Országgyűlési Őrség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hivatásos állománya tagjainak hivatásos szolgálati jogviszonyára és egyes társadalombiztosítási ellátására.

Ami a rendvédelmi szervek közül a legnagyobb munkáltatót, a rendőrséget illeti, a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint 2010-ben 215 307 forint volt a tiszthelyettesek, és 361 969 forint a tisztek átlagos illetménye. Utóbbi a rendvédelmi életpályamodell bevezetéséig alig, csupán 365 659 forintra változott. Azóta viszont az összeg meredeken emelkedik, a tisztek átlagos illetménye az idén már 450 230 forint – írta a lap.

A rendőrség mellett az illetmények emelkedése a katasztrófavédelem körülbelül tízezer munkatársát érinti, köztük több mint nyolcezer tűzoltót. A Magyar Idők cikke szerint egy beavatkozó tűzoltó 2015. január 1-jén még átlagosan bruttó 180 ezer forintot keresett, 2017. január 1-je óta azonban már 229 ezer forintot.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.