EUR: 322,40 Ft
CHF: 287,54 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Meredeken nő a rendvédelmi dolgozók fizetése

Átlagosan ötven százalékkal nő a rendvédelmi dolgozók illetménye 2019-ig a 2015 júliusától elindult életpályamodellnek köszönhetően; emellett 2010 és 2017 között csaknem hétezer fővel nőtt a rendőrség hivatásos állománya, miközben a betöltetlen álláshelyek száma mintegy kétezerrel csökkent – írta a Magyar Idők szerdán.

A lap emlékeztet, hogy 2015. július 1-jétől lépett hatályba a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvény, amely kiterjed a rendőrség, a hivatásos katasztrófavédelmi szerv, a büntetés-végrehajtási szervezet, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, az Országgyűlési Őrség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hivatásos állománya tagjainak hivatásos szolgálati jogviszonyára és egyes társadalombiztosítási ellátására.


Ami a rendvédelmi szervek közül a legnagyobb munkáltatót, a rendőrséget illeti, a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint 2010-ben 215 307 forint volt a tiszthelyettesek, és 361 969 forint a tisztek átlagos illetménye. Utóbbi a rendvédelmi életpályamodell bevezetéséig alig, csupán 365 659 forintra változott. Azóta viszont az összeg meredeken emelkedik, a tisztek átlagos illetménye az idén már 450 230 forint – írta a lap.

A rendőrség mellett az illetmények emelkedése a katasztrófavédelem körülbelül tízezer munkatársát érinti, köztük több mint nyolcezer tűzoltót. A Magyar Idők cikke szerint egy beavatkozó tűzoltó 2015. január 1-jén még átlagosan bruttó 180 ezer forintot keresett, 2017. január 1-je óta azonban már 229 ezer forintot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fidesz: Szüntessék meg a migránskártyákat!

    Fidesz: Szüntessék meg a migránskártyákat!

    A kormánypárt tovább harcol a bevándorlással szemben, ugyanis a Fidesz kezdeményezni fogja a megalakuló új Európai Parlamentben, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyát.

  • Egyszülős családokat ünnepeltek

    Egyszülős családokat ünnepeltek

    Egy éve nyitotta meg kapuit az első az Egyszülős Központ Budapesten. Világszinten is egyedülálló kezdeményezés és szervezet az, amit Nagy Anna kollégáival fölépített, eleinte egy szál telefonnal, később félmilliárd forintos kormánytámogatással egy gyönyörű, nyolcadik kerületi saroképületben.