EUR: 326,40 Ft
CHF: 283,59 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Belföld

Meredeken nő a rendvédelmi dolgozók fizetése

Átlagosan ötven százalékkal nő a rendvédelmi dolgozók illetménye 2019-ig a 2015 júliusától elindult életpályamodellnek köszönhetően; emellett 2010 és 2017 között csaknem hétezer fővel nőtt a rendőrség hivatásos állománya, miközben a betöltetlen álláshelyek száma mintegy kétezerrel csökkent – írta a Magyar Idők szerdán.

A lap emlékeztet, hogy 2015. július 1-jétől lépett hatályba a rendvédelmi dolgozók életpályamodelljéről szóló törvény, amely kiterjed a rendőrség, a hivatásos katasztrófavédelmi szerv, a büntetés-végrehajtási szervezet, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok, az Országgyűlési Őrség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hivatásos állománya tagjainak hivatásos szolgálati jogviszonyára és egyes társadalombiztosítási ellátására.


Ami a rendvédelmi szervek közül a legnagyobb munkáltatót, a rendőrséget illeti, a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint 2010-ben 215 307 forint volt a tiszthelyettesek, és 361 969 forint a tisztek átlagos illetménye. Utóbbi a rendvédelmi életpályamodell bevezetéséig alig, csupán 365 659 forintra változott. Azóta viszont az összeg meredeken emelkedik, a tisztek átlagos illetménye az idén már 450 230 forint – írta a lap.

A rendőrség mellett az illetmények emelkedése a katasztrófavédelem körülbelül tízezer munkatársát érinti, köztük több mint nyolcezer tűzoltót. A Magyar Idők cikke szerint egy beavatkozó tűzoltó 2015. január 1-jén még átlagosan bruttó 180 ezer forintot keresett, 2017. január 1-je óta azonban már 229 ezer forintot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Készítsen limonádét otthon!

  Készítsen limonádét otthon!

  Napjainkban reneszánszát éli a limonádé. A nagy melegben kifejezetten kellemes hűsítő lehet egy finoman elkészített ital, ami ráadásként még kifejezetten egészségesek is, ha jó sok gyümölccsel készülnek.

 • Orbánék beintettek Junckernek

  Orbánék beintettek Junckernek

  Magyarország érdeke, hogy sikeres osztrák elnökség legyen a következő időszakban. Bízunk benne, hogy az osztrák elnökség után erősebb és biztonságosabb közösség lesz Európa, mint most – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi négyek-Ausztria csúcstalálkozó után a Várkert Bazárban.

 • Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Repülős verseny miatt módosul a közlekedés

  Hétvégén rendezik a Red Bull Air Race Világbajnokság budapesti versenyét, így hétfőig több fővárosi fő közlekedési útvonalat – budai és pesti rakpartokat, a Lánchidat, valamint a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér környékét– időszakosan lezárják a forgalom elől – derül ki a BKK honlapjáról.