EUR: 323,73 Ft
CHF: 280,49 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Sopron

Mérnöktábor Sopronban

Második alkalommal várta Sopronba a leendő mérnököket a Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara és a Széchenyi István Gimnázium. A nagy sikerű tavalyi táborhoz hasonlóan a pályaválasztás előtt álló középiskolások idén is belekóstolhattak a mechatronika szépségeibe. Miután birtokba vették a Ligneum NYME Látogatóközpontot, a táborozók csapatépítő vetélkedőn mérték össze ismereteiket a csillagászat, az űrkutatás területén, majd térlátási képességeikről tettek tanúbizonyságot. Az informatika és műszaki tudományok iránt érdeklődők junior- és haladó szinten kóstolhattak bele a legórobotok programozásába, valamint a szenzorok működésébe. A fiatalok céglátogatáson is részt vettek, de nem maradhatott el a strandolás, túrázás és városismereti játék sem.

Fotó: SOE

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.