EUR: 325,02 Ft
CHF: 294,99 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Sopron

Mérnöktábor Sopronban

Második alkalommal várta Sopronba a leendő mérnököket a Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara és a Széchenyi István Gimnázium. A nagy sikerű tavalyi táborhoz hasonlóan a pályaválasztás előtt álló középiskolások idén is belekóstolhattak a mechatronika szépségeibe. Miután birtokba vették a Ligneum NYME Látogatóközpontot, a táborozók csapatépítő vetélkedőn mérték össze ismereteiket a csillagászat, az űrkutatás területén, majd térlátási képességeikről tettek tanúbizonyságot. Az informatika és műszaki tudományok iránt érdeklődők junior- és haladó szinten kóstolhattak bele a legórobotok programozásába, valamint a szenzorok működésébe. A fiatalok céglátogatáson is részt vettek, de nem maradhatott el a strandolás, túrázás és városismereti játék sem.

Fotó: SOE

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.