EUR: 325,42 Ft
CHF: 293,38 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Ózd

Mesés gombaszezon

Hol volt, hol nem – ez jellemző általában a Bükk erdeinek gombatermésére, amely rendkívül időjárásfüggő. A sok eső és az azt követő meleg után tömött kosarakkal, táskákkal érkeznek haza a gombaszedők, az a mennyiség pedig, ami a saját szükséglet fölött van, a gombaszakértői vizsgával rendelkező felvásárlókhoz kerül. Így az erdei csemege számos családot juttat bevételhez. Májusban Ózd térségében már termett a vargánya gomba, de sokan találtak róka- és galambgombát is. A kevés termés miatt azonban az árak most elég húzósak az ózdi piacon, ha egyáltalán árul valaki a gombapultnál.

Fotó: Lokál
Képalá: Kínálják magukat

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.