2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Belföld

Migránsokat találtak egy Magyarországra tartó autóban

Magyarországra illegálisan bejutni próbáló ázsiai menedékkérőket tartóztatott fel a román határrendészet az Arad megyei Székudvar (Socodor) térségében péntek hajnalban.

A varsándi határrendészek az illegális bevándorlás megfékezése érdekében végrehajtott művelet során hajnali fél négykor állítottak meg egy Székudvar felől a magyar határ felé tartó Audi A4-es személygépkocsit, amelyet egy 26 éves román állampolgár vezetett. Az autó utasteréből és csomagtartójából további nyolc ember – négy férfi, egy nő és három tizenéves kiskorú – került elő, akiknél nem voltak személyazonossági iratok.


Kihallgatásuk során kiderült, hogy iraki és pakisztáni állampolgárokról van szó, akik korábban valamennyien menedéket kértek már a román hatóságoktól. Elmondásuk szerint azért próbáltak illegálisan átszökni Magyarországra, mert be akarnak jutni a schengeni övezetbe.

A migránsok ellen illegális határátlépési kísérlet, a gépkocsivezető ellen pedig embercsempészet gyanújával kezdeményezett büntetőeljárást a román határrendészet.

Kapcsolódó Cikkek