EUR: 307,55 Ft
CHF: 265,20 Ft
2017. október 20., péntek
Vendel

Sport

Milliárdokat költenek a turisták vizes világbajnokság idején

A várakozások szerint milliárdokkal több pénz áramlik a turizmusba a magyarországi vizes világbajnokság idején – írja a szombati Magyar Idők.

A lapnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója azt mondta, a sportesemény jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy jelenleg 90 százalék fölötti foglaltsággal működnek a budapesti szállodák. A külföldi turisták szállásfoglalásából származó bevételek emelkedése a 25 százalékot is eléri ebben az időszakban.

Balatonfüreden is közel teltházasak a szállodák – közölte a lappal a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Könnyid László elmondta, az átlagos szobaárakon tavalyhoz képest júliusban két számjegyű, 10-15 százalékos emelést hajtottak végre a szállásadók, a szobák azonban így is elkeltek. Minden szállásra költött 100 forint után további 400 forintot költenek el a látogatók más kereskedőknél, szolgáltatóknál is – tette hozzá.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ezekben a napokban teljesítőképessége felső határán üzemel. Az utasforgalom nagyságát mutatja az is, hogy míg az első fél év növekedése az egy évvel korábbihoz képest 14 százalék volt, addig az erre a hétre vonatkozó adatok még ezt is fölülmúlják a 15 százalékos mértékkel – mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője.

Az ötezres budapesti taxiflotta zökkenőmentesen látja el mind a világbajnokságot, mind az attól független turisztikai igényeket – közölte a lappal Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

  • Emlékezzünk a nagyokra!

    Emlékezzünk a nagyokra!

    Bár manapság nem igazán találunk örömre okot, ha a magyar labdarúgó-válogatottra gondolunk, azért voltak idők, amikor büszkén mondhattuk, hogy a magyar futball a világ élvonalába tartozik.

  • Ilyen volt a Storck-éra

    Ilyen volt a Storck-éra

    Közös megegyezéssel szerződést bontott a Magyar Labdarúgó Szövetség és Bernd Storck, szövetségi kapitány. A német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Az MLSZ döntése egyáltalán nem meglepő, hiszen nem tudta meglovagolni a tavalyi Európa bajnokságon elért szép eredmények hullámait, illetve a jövő évi világbajnokságra sem sikerült kijuttatnia a csapatot.