2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Székesfehérvár

Minden motoros rendőrt az M7-esre vezényeltek

Indul a nyár! Felkészülés a 2017. évi idegenforgalmi szezonra címmel szervezett fórumot a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

A vállalkozókat a nyári turisztikai szezonra felkészítő rendezvény vendége volt Varga Péter rendőr dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya és Vörös Ferenc rendőr alezredes, főkapitány-helyettes, rendészeti igazgató Fotó: FMKIK

A vállalkozókat a nyári turisztikai szezonra felkészítő rendezvény vendége volt Varga Péter rendőr dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya és Vörös Ferenc rendőr alezredes, főkapitány-helyettes, rendészeti igazgató.
– A rendőrség kiemelten fontosnak tartja a nyaralni utazók, a szabadságukat töltő családok biztonságérzetének növelését. A közlekedési balesetek egy része is megelőzhető a megfelelő magatartásformák alkalmazásával, a szabályok betartásával – mondta Vörös Ferenc.


A szakember kiemelte: kedvezőbben alakultak a statisztikák, az elmúlt években csökkent a turistaszezonban a
bűncselekmények száma. Tavalyig a balesetek száma is csökkent, idén az év első hat hónapjában azonban 9 százalékkal több baleset volt, mint tavaly. Éppen ezért a rendőrök a fix sebességmérők mellett mobil eszközöket is alkalmaznak a gyorshajtók kiszűrésére, látható jelenlétre törekszenek, péntek délután és szombat délelőtt az M7-esen a Balaton felé menő jobb, vasárnap délutántól a bal pályát ellenőrzik. Ebben a készenléti rendőrség helikoptere is segít és az M7-es autópályára vonták össze a vidéken szolgáló rendőrmotorosokat.

A nyáron a megyében négy nagy fesztivált kell biztosítaniuk a rendőröknek, mind olyan, ahol akár több tízezer fiatal is megfordul néhány nap alatt – tette hozzá. Ezek az EFOTT, a DUDIK, az Ozora Fesztivál és a Fezen.
Varga Péter megyei rendőrfőkapitány és Radetzky Jenő, a megyei kamara elnöke végül aláírásával újította meg az FMRFK és az FMKIK közötti, 2001 óta fennálló együttműködési megállapodást. Ennek egyik fontos része, hogy a kamarai autómentők segítik a baleseteknél a hatóságokat. Ez roppant fontos, hiszen jön a nyári csúcsforgalom, ha Fejér útjain dugó alakul ki, megáll az egész Dunántúl – hangzott el.
– A jól működő társadalom jól működő munkamegosztáson alapul. A rendfenntartás is ennek része, melyet a rendőrség szinte láthatatlanul biztosít. Társadalmi elvárás azonban, hogy látható is legyen – fogalmazott Radetzky Jenő. A kamara elnöke szerint nem csupán a rendőrségnek van feladata, hanem nekünk, közlekedőknek is. Fontos,
hogy a gyalogosok, autósok betartsák a szabályokat.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.