EUR: 323,61 Ft
CHF: 287,56 Ft
2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Zalaegerszeg

Mindenki megtalálta a sportját

Reggeli jógával kezdhettek az érdeklődők a Vizslaparkban
Fotó: Inhof András

A fesztivál szlogenje méltó volt a programokhoz és a szellemiséghez: Keresd, ami beindít, ami újraindít! A Restart Fesztivál erre adott lehetőséget, hiszen sporttal, mozgással bizony sokat tehetünk az egészségünkért és a jó közérzetünkért.

A 15 országos sportverseny, az ismeretterjesztő előadások, a számtalan sport kipróbálási lehetősége, az egészséges táplálékok kínálata, valamint az esti partik hangulata tette egyedivé és különlegessé az ország legnagyobb sportfesztiválját, ahol meg lehetett tapasztalni a közösségi élmény feltöltő energiáját. A versenyeket és a sportolási lehetőségeket a városban, parkokban és a gyönyörű erdős környezetben rendezték, hogy az élmény hatványozottabb legyen. Sőt a szervezők fitneszsztáredzőkkel is emelték a hangulatot: Katus Attila és Rubint Réka diktálta az ütemet a vállalkozó szelleműeknek. A Zalaegerszegen működő sportegyesületek kreatív módon, flashmob jelleggel mutatták be sportágaikat, azzal a nem titkolt céllal, hogy még több emberhez vigyék közel a sport és a mozgás szeretetét. A megmérettetéssorozat extrém tévétoronyfutással kezdődött, ahol a zalaegerszegi tévétorony külső lépcsőjén kellett felfutni 53 méteres magasságba, teljes felszerelésben. Sokan választották próbafeladatnak az extrém dombfutást, ahol nem a távolság volt a kihívás, hiszen csak 400 métert kellett futni, ám felfelé. A stadionnál megrendezett akadályfutáson nem csak a futás volt a lényeg, szükség volt bátorságra, egyensúly- és térérzékre, valamint koordinációs készségre. Az Ady iskola adott helyet a Crossfit Kupának, amelyre egyedi „filozófiája” miatt szintén sok volt az érdeklődő, hiszen számtalan sportág mozgáskészletéből merít, például az atlétikából, a súlyemelésből, az evezésből, az úszásból és a tornából. A verseny során nemcsak egy-egy izomcsoportot, hanem az egész testet átmozgató gyakorlatokat végeztek a próbázók. De sokakat vonzottak a kerékpáros feladatok is.


A szórakozás mellett azért küzdőképességre is szükség volt
Fotó: Inhof András

A szervezők kiemelték, hogy mindenki első szóra csatlakozott a kezdeményezéshez, így van rá esély, hogy a fesztivál évről évre bővüljön és néhány év múlva nemzetközivé váljon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek