EUR: 324,87 Ft
CHF: 294,84 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Külföld

Molesztálási botrányok miatt nem rendeznek meg egy fesztivált

Nem rendezik meg jövőre Svédország egyik legnagyobb zenei fesztiválját, miután azon állítólag idén is megerőszakoltak egy lányt, és molesztáltak több másikat.

A norrköpingi Bravalla fesztiválon korábban olyan előadók léptek fel, mint Robbie Williams, Kanye West vagy az Iron Maiden.


A fesztivál szervezői az idei zárónapon, szombaton jelentették be, hogy 2018-ban nem tartják meg a rendezvényt, mivel rendteremtési erőfeszítéseik ellenére idén is bejelentettek egy nemi erőszakot és több zaklatást. “Egyes férfiak szemlátomást nem tudnak viselkedni. Ez elfogadhatatlan” – közölték.

A rendőrségnek 11 szexuális visszaélést jelentettek a megerőszakolási ügyön kívül.

Az először 2013-ban megrendezett és mintegy 40 ezer látogatót vonzó kelet-svédországi zenei fesztivált már tavaly is megerőszakolási és molesztálási botrányok övezték, egy brit együttes, a Mumford and Sons be is jelentette, hogy mindaddig bojkottálja a rendezvényt, amíg biztosítékot nem kap a hathatós ellenintézkedésekre.

A TheLocal.se hírportál szerint a szervezők nem közölték, hogy megrendezik-e újra – és ha igen, mikor – a fesztivált, és nem válaszoltak arra sem, hogy a jövő évi rendezvény törlése összefügg-e rendező cég anyagi helyzetével, a 2016-os fesztivál 75 millió koronás (2,4 milliárd forintos) veszteségével.

Kapcsolódó Cikkek