2020. július 13., hétfő
Jenő

Belföld

Momentum titkolja, hogy miből szerveztek fesztivált Bodajkon

A párt szóvivője szerint üzleti titok a fesztivál elszámolása – írja a Figyelő. A lap egyik újságírója ott volt a bulin, ahol arról faggatta Hajnal Miklóst, hogy a közel 40 milliós fesztivált mégis miből finanszírozta a Momentum.

A Momentum korábban az átláthatóság fontosságát hirdette, ám amikor elszámolásra kerül a sor, hirtelen minden üzleti titok lesz. Amikor a Figyelő munkatársa arról érdeklődött a fesztiválon, hogy mégis miből futotta erre a bulira, a szervezők csak 10 millió forintig jutottak az elszámolásban, a többi rejtély.


A lap egy rendezvényszervezési tapasztalatokkal rendelkező szakembert kért meg arra, hogy saccolja meg, mégis mennyibe kerülhetett ez a többnapos vidéki fesztivál. A bulin egyébként olyan nevek léptek színpadra, mint a Wellhello, vagy az Anima Sound System, szóval hazai viszonylatban nagyágyúk is koncerteztek, ami nem olcsó.

A szakértő úgy gondolja, hogy egy ekkora fesztivál megszervezésére, a fellépők kifizetésére legalább 35-40 millió forintos költségvetéssel kell számolni, ráadásul bele kell kalkulálni a színpadtechnikát, a hangosítás, és helyszínbérletet is. Hajnal Miklós, a párt szóvivője elmondta, hogy a fesztiválra nagyjából ezren vásároltak jegyet, amit ha felszorzunk a belépőjegy árával, mintegy 10 millió forintos bevételről beszélhetünk.


Azonban a fennmaradó 25-30 millió forintos költségek elszámolására a Momentum egyik tagja sem volt hajlandó válaszolni, arra hivatkozva, hogy mindez üzleti titok – írja a Figyelő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek