EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Momentum titkolja, hogy miből szerveztek fesztivált Bodajkon

A párt szóvivője szerint üzleti titok a fesztivál elszámolása – írja a Figyelő. A lap egyik újságírója ott volt a bulin, ahol arról faggatta Hajnal Miklóst, hogy a közel 40 milliós fesztivált mégis miből finanszírozta a Momentum.

A Momentum korábban az átláthatóság fontosságát hirdette, ám amikor elszámolásra kerül a sor, hirtelen minden üzleti titok lesz. Amikor a Figyelő munkatársa arról érdeklődött a fesztiválon, hogy mégis miből futotta erre a bulira, a szervezők csak 10 millió forintig jutottak az elszámolásban, a többi rejtély.


A lap egy rendezvényszervezési tapasztalatokkal rendelkező szakembert kért meg arra, hogy saccolja meg, mégis mennyibe kerülhetett ez a többnapos vidéki fesztivál. A bulin egyébként olyan nevek léptek színpadra, mint a Wellhello, vagy az Anima Sound System, szóval hazai viszonylatban nagyágyúk is koncerteztek, ami nem olcsó.

A szakértő úgy gondolja, hogy egy ekkora fesztivál megszervezésére, a fellépők kifizetésére legalább 35-40 millió forintos költségvetéssel kell számolni, ráadásul bele kell kalkulálni a színpadtechnikát, a hangosítás, és helyszínbérletet is. Hajnal Miklós, a párt szóvivője elmondta, hogy a fesztiválra nagyjából ezren vásároltak jegyet, amit ha felszorzunk a belépőjegy árával, mintegy 10 millió forintos bevételről beszélhetünk.


Azonban a fennmaradó 25-30 millió forintos költségek elszámolására a Momentum egyik tagja sem volt hajlandó válaszolni, arra hivatkozva, hogy mindez üzleti titok – írja a Figyelő.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Így járhatnak egyre többen luxusautóval

    Így járhatnak egyre többen luxusautóval

    Dübörög a magyar autópiac: három év alatt másfélszeresére duzzadt a kereslet az új autók iránt, amelyekből idén 160 ezer is forgalomba állhat. Többé nálunk sem mennek ritkaságszámba az extravagáns autócsodák – naponta húz el mellettünk egy a fővárosi utakon.

  • Drágultak az üzemanyagok

    Drágultak az üzemanyagok

    Drágultak az üzemanyagok; a Mol emelte 7 forinttal a benzin, és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán.