2020. január 25., szombat
Pál

Belföld Tatabánya

Mosolygok, mert virágot adtál

Egy szál virág és már mosolygunk is. Legalábbis így gondolják azok, akik elindították a Virágot egy mosolyért mozgalmat.

Nem is tévedtek, hiszen gondoljunk csak bele. Sétálás közben belebotlunk egy szép virágcsokorba, ami csak ránk vár egy padon vagy épp egy sétálóutca közepén. Először körbenézünk, vajon ki hagyhatta ott, majd közelebb megyünk és már tudjuk, ez bizony nekünk, értünk készült és már ott is az a mosoly az arcunkon. Nos, ez a mozgalom Magyarországon 2015 óta él, minden év június 28-án virágcsokrok ezrei lepik el a városok köztereit és parkjait, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak.


A The Lonely Bouquet (http://www.thelonelybouquet.com/) néven futó nemzetközi kezdeményezés Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban különösen népszerű, ehhez csatlakozott a magyar virágkötő-társadalom is. Tatabányán is találkozhattunk árva, örökbefogadásra váró csokrokkal. Juhász Enikő virágbolt-tulajdonos elmondta: csakúgy, mint tavaly, idén is arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a virágok milyen fontos szerepet töltenek be a mindennapjainkban.

– Üzletünk már húsz éve szolgálja a városban élők igényeit, mi ezzel mondunk nekik köszönetet. Több mint ötven csokrot tettünk most ki.

A virágok szépségükkel, bájukkal elkísérnek bennünket a bölcsőtől a sírig, részesei legnagyobb örömeinknek és bánatunknak. Boldogságot hoznak, elviselhetőbbé teszik a legnehezebb időszakokat is, ezért fontos ez a nap.

Kapcsolódó Cikkek