EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Belföld Tatabánya

Mosolygok, mert virágot adtál

Egy szál virág és már mosolygunk is. Legalábbis így gondolják azok, akik elindították a Virágot egy mosolyért mozgalmat.

Nem is tévedtek, hiszen gondoljunk csak bele. Sétálás közben belebotlunk egy szép virágcsokorba, ami csak ránk vár egy padon vagy épp egy sétálóutca közepén. Először körbenézünk, vajon ki hagyhatta ott, majd közelebb megyünk és már tudjuk, ez bizony nekünk, értünk készült és már ott is az a mosoly az arcunkon. Nos, ez a mozgalom Magyarországon 2015 óta él, minden év június 28-án virágcsokrok ezrei lepik el a városok köztereit és parkjait, hogy megtalálójuk arcára mosolyt varázsoljanak.


A The Lonely Bouquet (http://www.thelonelybouquet.com/) néven futó nemzetközi kezdeményezés Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban különösen népszerű, ehhez csatlakozott a magyar virágkötő-társadalom is. Tatabányán is találkozhattunk árva, örökbefogadásra váró csokrokkal. Juhász Enikő virágbolt-tulajdonos elmondta: csakúgy, mint tavaly, idén is arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a virágok milyen fontos szerepet töltenek be a mindennapjainkban.

– Üzletünk már húsz éve szolgálja a városban élők igényeit, mi ezzel mondunk nekik köszönetet. Több mint ötven csokrot tettünk most ki.

A virágok szépségükkel, bájukkal elkísérnek bennünket a bölcsőtől a sírig, részesei legnagyobb örömeinknek és bánatunknak. Boldogságot hoznak, elviselhetőbbé teszik a legnehezebb időszakokat is, ezért fontos ez a nap.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  Magyarország egyik fő gazdasági potenciálja az agrárium és az élelmiszeripar

  A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez, ezért makrogazdasági jelentősége meghatározó – mondta Nagy István agrárminiszter a külgazdasági attasék éves értekezletén, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

 • Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Szijjártó: Észak-Macedónia uniós integrációja európai érdek

  Egész Európa érdeke, hogy Észak-Macedónia és a térség többi országa mihamarabb az Európai Unió tagjává váljon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szkopjéban, a Bujar Oszmani észak-macedón miniszterelnök-helyettessel közös sajtótájékoztatóján.

 • A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Suzuki már harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

  A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat. A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új Suzuki személyautót regisztráltak tavaly Magyarországon, 27%-kal többet, mint az azt megelőző évben, 58 százalék – 11 127 db – az Esztergomban gyártott közönségkedvenc Vitara volt.

 • Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat

  Minden eddiginél nagyobb területen irtják a szúnyogokat

  Minden eddiginél nagyobb területen, 471 településen és nyolc budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron irtják a szúnyogokat a héten – tájékoztatta a szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.