EUR: 325,62 Ft
CHF: 294,14 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Dunaújváros

Mozgalmas napok a futsalcsapatnál

Sikeres nyári táboroztatáson van túl a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalcsapata, amely két, egy-egy hétig tartó turnust szervezett a gyermekek számára. A felnőttek pedig a csapat korábbi játékosa, Schrancz Balázs irányításával készülhetnek a következő szezon küzdelmeire. 

Az idén első alkalommal szervezett nyári tábort a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalegyüttese gyermekek számára. A sportág alapjait megismertető, egy-egy hétig tartó rendezvényt számos kísérőprogram fűszerezte. Mint azt Zemankó Zoltán csapatvezető elmondta, jellemzően nyolc és tizenkét év közötti gyermekek vettek részt a sporttáborban, amelyet a Dunaújvárosi Egyetem tornatermében szerveztek. Hozzátette, hogy a visszajelzések alapján sikeres volt a tábor. Hangsúlyozta: ez nem futsal-, hanem sporttábor volt, hiszen nemcsak a futsalt, hanem egy sor más sportot is kipróbálhattak a résztvevők. Az atlétika, a kosárlabda mellett ügyességi és kvízjátékok ugyancsak szerepeltek a programban, és uszodában is voltak a résztvevők.


A felnőttcsapat pedig a héten már gőzerővel hangolódhat a következő szezonra, mégpedig néhány változással az összetételben: mint arról korábban beszámoltunk, Fehér Zsolt vezetőedző a jövőben az MLSZ-nél folytatja pályafutását, így a csapat korábbi játékosa, Schrancz Balázs veszi át helyét a Dunaferr kispadján.

Az utánpótlás csapattól is többen a felnőtt együttesben játszanak a következő szezonban

 

A változás szele a játékoskeretet is érintette: Klacsák Bence Győrbe igazolt, és Varsányi Áron, valamint Józsa Tamás is elhagyta a csapatot. Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Fekete Róbert, Varga Csaba, Reveland Zoltán, Németh Tamás, Rigó László, Csányi Dávid, Fridrich Dávid és Gorjánácz Márió viszont a következő szezonban is a dunaújvárosi együttest erősíti. A csapatba több új játékos érkezik: Pál Patrik az Aramistól, míg Barta Roland, Boldizsár Csaba és Velez Donát a Dunaferr saját utánpótlás-alakulatából, de a csapat több játékossal is tárgyal. A felkészülés július 28-án kezdődik.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.