2018. szeptember 24., hétfő
Gellért, Mercédesz

Egyéb Dunaújváros

Mozgalmas napok a futsalcsapatnál

Sikeres nyári táboroztatáson van túl a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalcsapata, amely két, egy-egy hétig tartó turnust szervezett a gyermekek számára. A felnőttek pedig a csapat korábbi játékosa, Schrancz Balázs irányításával készülhetnek a következő szezon küzdelmeire. 

Az idén első alkalommal szervezett nyári tábort a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalegyüttese gyermekek számára. A sportág alapjait megismertető, egy-egy hétig tartó rendezvényt számos kísérőprogram fűszerezte. Mint azt Zemankó Zoltán csapatvezető elmondta, jellemzően nyolc és tizenkét év közötti gyermekek vettek részt a sporttáborban, amelyet a Dunaújvárosi Egyetem tornatermében szerveztek. Hozzátette, hogy a visszajelzések alapján sikeres volt a tábor. Hangsúlyozta: ez nem futsal-, hanem sporttábor volt, hiszen nemcsak a futsalt, hanem egy sor más sportot is kipróbálhattak a résztvevők. Az atlétika, a kosárlabda mellett ügyességi és kvízjátékok ugyancsak szerepeltek a programban, és uszodában is voltak a résztvevők.


A felnőttcsapat pedig a héten már gőzerővel hangolódhat a következő szezonra, mégpedig néhány változással az összetételben: mint arról korábban beszámoltunk, Fehér Zsolt vezetőedző a jövőben az MLSZ-nél folytatja pályafutását, így a csapat korábbi játékosa, Schrancz Balázs veszi át helyét a Dunaferr kispadján.

Az utánpótlás csapattól is többen a felnőtt együttesben játszanak a következő szezonban

 

A változás szele a játékoskeretet is érintette: Klacsák Bence Győrbe igazolt, és Varsányi Áron, valamint Józsa Tamás is elhagyta a csapatot. Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Fekete Róbert, Varga Csaba, Reveland Zoltán, Németh Tamás, Rigó László, Csányi Dávid, Fridrich Dávid és Gorjánácz Márió viszont a következő szezonban is a dunaújvárosi együttest erősíti. A csapatba több új játékos érkezik: Pál Patrik az Aramistól, míg Barta Roland, Boldizsár Csaba és Velez Donát a Dunaferr saját utánpótlás-alakulatából, de a csapat több játékossal is tárgyal. A felkészülés július 28-án kezdődik.


Kapcsolódó Cikkek