EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Szombathely

Múlt és jövő, célok és tervek

Ötvenedik alkalommal rendezték meg a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet Szombathelyen. A négy napon át tartó előadás-sorozaton szó esett a településképek fontosságáról, az országszerte zajló nagyberuházásokról és az EKF 2023 című pályázatról is.

Simon Zoltán főszervező és Puskás Tivadar polgármester Fotó: szombathely.hu

– Az idén fél évszázados Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem népszerűsége egyediségében rejlik – mondta Puskás Tivadar polgármester megnyitóbeszédében, majd emléklapot adott át Simon Zoltán főszervezőnek. Az első napon a kormányzat település- és építésügyi törekvéseiről tanácskoztak a szakemberek, a második napot az országszerte zajló nagyberuházások megtárgyalásának szentelték, szerdán pedig a műemlék épületek felújításáról hallhattak az érdeklődők. Egy napra az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat is terítékre került. Csaba Ders építész Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa tapasztalatairól beszélt, Koczka Tibor kulturális ügyekért felelős alpolgármester pedig Szombathely pályázatának részleteit ismertette.


Koczka Tibor alpolgármester az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatról beszélt Fotó: szombathely.hu

Mint mondta, ez jó lehetőség arra, hogy a kultúra eszközeivel valósítsanak meg egy átgondolt, tudatos gazdaságfejlesztést, városfejlesztést. – Szombathely mindig akkor fejlődött nagyot, amikor a tudás és a szépérzék kéz a kézben járt – fogalmazott. – A pályázat lehetőséget ad arra, hogy megálmodjuk, milyen Szombathelyen szeretnénk élni 5–15 év múlva. Ennek érdekében széles körű társadalmi összefogás valósult meg, naponta tucatjával kapjuk vissza azokat a kérdőíveket, amelyekben a szombathelyiek elmondják véleményüket, javaslataikat. Szombathely egy élhető város, de csak a térséggel együtt vagyunk erősek. A pályázat mottója ezért is: 2000 év, 3-as határ, 4 ütem, egész város – hangsúlyozta Koczka Tibor alpolgármester.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.