EUR: 325,28 Ft
CHF: 295,22 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Miskolc

Művészettel a mélyszegénység ellen

Az Utca-Szak Egyesület nemzetközi workshopot és kulturális fesztivált szervez Borsod megyei mélyszegény községekben.

Július 22–28. között a Cserehát négy településén a helyiek bevonásával zajlik majd művészeti alkotómunka külföldi és hazai szakemberek együttműködésében. A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen nyolc ország 40 képviselője vesz részt a hátrányokkal élő közegekben alkalmazható művészetpedagógiai eszközöket és formákat bemutató kurzusokon.

Színház és zene egy egész napon át – fotó: Lokál

Abaújszolnokon, Felsővadászon és Szakácsiban 8-8 külföldi vendég dolgozik együtt a településekkel, ahol különböző művészeti tevékenységekbe, workshopokba kapcsolódhatnak be az érdeklődők. Az egyhetes munka során elkészített miniprodukciók a koncertekkel, közösségi programokkal színesített fesztiválon mutatkoznak be július 28-án, Felsővadászon, a Rákóczi-kastély szomszédságában lévő szabadtéri színpadon.

8 országból 40 színházi szakember találkozik – fotó: Lokál

Idén már második alkalommal szerveződik fesztivál a nyári alkotótáborokban született produkciók köré. 2016-ban Szakácsiban a Nyári akadémia a közösségi színházért című program zárására egyfajta spontán fesztivál szerveződött, ahol a résztvevők színházi produkciói között olyan művészek is hangszert ragadtak, mint Both Miklós, vagy mikrofont, mint Horváth Kristóf (Színész Bob) slammer. Gypsistan, itt minden bizonytalan, idő nincs – így idén is bármi előfordulhat, a szervezők legalábbis úgy készítették elő a körülményeket, hogy a fesztivál spontán történések mentén ismét fergeteges buliba torkollhasson.


Kapcsolódó Cikkek