2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Békéscsaba

Nagy erőkkel készül az Előre az új szezonra

Június 19-én kezdte meg felkészülését a Békéscsaba 1912 Előre felnőtt csapata a 2017/18-as bajnokságra. A hathetes programban tíz felkészülési mérkőzés és egy mórahalmi edzőtábor is szerepel.

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre Otthon is komoly edzéssel készülnek a fiúk az új szezonra

Boér Gábor, az együttes vezetőedzője a felkészülési időszak elején örömmel látta, hogy egy felkészült, motivált csapat tért vissza az öltözőbe. Bár nem jutottak fel az NB I-be, ez nem vette el a kedvüket a munkától. Az első és legfontosabb feladat volt, hogy a fiúk visszarázódjanak a korábbi ritmusba, újra fel tudják venni a fonalat, hiszen napi két edzéssel és a mérkőzésekkel elég feszített a tempó. A másik fontos része ezeknek a heteknek, hogy Boér Gábor szeretne új játékstílust bevezetni a csapatnál, ennek az elsajátításán dolgoznak az edzéseken és a meccseken is.


Éppen az új taktikai elemek miatt nem is nézik tulajdonképpen a mérkőzések eredményeit, mert most tesztüzemben dolgoznak. Próbálgatják az új igazolásokat, cserélgetik a posztokon a játékosokat, hogy július végére a lehetőségekhez képest a legkiválóbb csapatot rakhassák össze. A legutóbbi igazolás például Mészáros Márk, aki a Szeged 2011 csapatától érkezett Békéscsabára. A 29 esztendős, újpesti nevelésű balhátvédtől a védelem megerősödését várják.

Már az edzőmérkőzések egyeztetése is komoly kihívást jelentett a szakmai stábnak, ugyanis a különböző osztályok bajnokságai más-más időpontokban fejeződnek be, nem is beszélve a határon túli csapatokról. Emellett olyan együtteseket kerestek, amelyek tudásban egy szinten állnak a csabai csapattal, akikkel játszva fejlődhetnek. Külön problémát okoz még az is, hogy kevesen vállalták a Békéscsabára utazást, így az Előre megy a legtöbb klubhoz.


Fotó: Békéscsaba 1912 Előre
Edzőmérkőzés a KBSC FC csapata ellen

Az együttes július 4-én indult el edzőtáborozni Mórahalomra, ahol napi két tréninggel és a hét folyamán két mérkőzéssel készültek a szezonnyitásra. A vezetőedző szerint jó úton halad a csapat: „Az eddigi két és fél hétben sok olyan pozitív dolgot láttunk, melyekről sokszor beszéltünk és sok olyan taktikai elem jelent már meg nemcsak a mérkőzéseken, hanem az edzéseken is, ami bizakodásra adhat okot. Tudjuk azt is, hogy nagyon fáradt a csapat és éppen ezért túlzott elvárásaim nincsenek, de a mindenkori, megkövetelt hozzáállásnak és szemléletnek meg kell jelennie majd a gyepen” – olvasható a klub honlapján.

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága 2017. július 5-én már nyilvánosságra hozta a Merkantil Bank NB II Liga 2017/2018-as idényének sorsolását, mely szerint a Békéscsaba az első fordulóban, július 30-án a KBSC FC csapatát fogadja a Kórház utcában. A pontos kezdési időpontokat később határozzák meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.