EUR: 355,58 Ft
CHF: 334,67 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Szeged

Nagy lehetőség előtt a szegedi pólós

A végső keretszűkítésnél is ott volt a Szegeden született vízilabdázó, Török Béla neve, így a BVSC játékosa ott lehet a hazai rendezésű világbajnokságon, és felszabadultan várja a torna kezdetét.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás kijelölte a budapesti világbajnokságon szereplő keretét: a 13 fős csapatban helyet kapott Török Béla is, így a szegedi pólós három év eltelte után újból szerepelhet a nemzeti együttesben. Máshogy nem lehet végigcsinálni egy válogatott felkészülést, csak ha úgy áll hozzá az ember, hogy sikerülni fog. Nem láttam biztosnak a helyemet, izgatott voltam a szűkítés előtt, de szerencsére sikerült összegzett a Lokál Extra Szegednek a korábbi junior és ifjúsági válogatott játékos, akinek a budapesti vb lesz karrierje első világversenye a felnőttek között.


A célokkal kapcsolatban kifejtette, azért fognak dolgozni, hogy minél jobb eredményt érjenek el a vb-n, ám ehhez mind a tizenhárom játékos, így saját maga legjobb teljesítményére lesz szükség. Ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor úgy tudjuk meghálálni a bizalmat a szövetségi kapitánynak, ha érmet, akár aranyérmet akasztanak a nyakunkba a torna végén tette hozzá a 27 éves játékos.

Az esélyek kapcsán a szegedi nevelésű és a Tisza partján pályafutása kezdetétől egészen 2013-ig pólózó Török Béla elmondta, tisztában vannak vele, hogy a csoportmeccsek során amelyek keretében Ausztrália, Olaszország és Franciaország vár a magyar válogatottra, a győztes egyből negyeddöntős, míg a második és harmadik helyezettek szintén a kieséses szakaszban folytatják is kemény feladatok előtt állnak, így az elejétől kezdve koncentrálniuk kell. Világbajnokságról beszélünk, ha könnyű meccsek lennének, az senkit sem érdekelne. Egy kemény görögországi tornán és a szerbek elleni kétkapuzásokon is túl vagyunk, de nem az a célunk, hogy teljesen kifáradjunk, mire kezdődik a világbajnokságot. A BENU-kupán volt lehetőségünk gyakorolni, ami azért is fontos, hogy úgy érkezzünk meg a tornára és annak legfontosabb, kieséses szakaszára, hogy minden flottul menjen utalt Török Béla arra, hogy a BENU-kupa győzteseként várhatja a vb-t a válogatott, miután Kanadát, Németországot és Romániát is legyőzte az utolsó felkészülési mérkőzésen a csapat.


Esély

A magyar férfiválogatott három alkalommal nyerte meg a világbajnokságot, és bár a legutóbbi olimpián ötödik, míg a tavalyi Európa-bajnokságon harmadik helyen zárt a csapat, a hazai rendezésű világbajnokság egyik esélyesének mondhatják magukat a mieink.

A lelátóról érkező támogatás teher is lehet, mert a házigazdától mindenki jó szereplést vár, Török Béla viszont nem nyomásként éli ezt meg. Kiváló érzés, hogy Budapesten bármerre nézek, vagy ha bekapcsolom a tévét, a rádiót, akkor mindenhol a világbajnoksággal szembesülök. A torna minden egyes pillanatát meg fogjuk ragadni, és ki fogjuk élvezni, ennek pedig meg kell mutatkoznia a játékban is – nyilatkozta a Szegedről indult vízilabdázó.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek