EUR: 323,73 Ft
CHF: 280,49 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Sopron

Nagy siker a Rigoletto

Nagy sikerrel mutatták be a Szentmargitbányai Kőfejtőben, a francia Philippe Arlaud rendezésében Verdi Rigolettóját. Összesen huszonegy előadás lesz a szabadtéri színpadon augusztus 19-ig. A művészeti vezető és karmester a német operaélet shooting sztárjaként számon tartott Anja Bihlmaier.


A Rigoletto tulajdonképpen egy hátborzongató történet. A szentmargitbányai kulissza egyediségénél és méreténél fogva lehetővé teszi, hogy eddig még nem látott és ismert dimenziókban mesélhessék el a népszerű történetet. Arlaud rendezésében különböző világok találkoznak, hogy majd újra eltávolodjanak egymástól. Az egyik oldalon a hercegi udvar szívtelen és gátlástalan, felsőbbrendű világa míg a másik oldalon a bérgyilkos Sparafucile alvilága áll. A két véglet között bontakozik ki a Rigoletto és lánya közötti drámai és érzelmi cselekmény szála, melyet végül bedarál és legyőz az ellentétes világok közötti feszültség.


Arlaud elképzelése szerint az opera főszereplője nem Rigoletto, hanem Gilda, akinek halálával köddé foszlik a szabadság iránti vágy romantikája.
Az érzelmek, a zene és a képi elemek ötvözésére a kőfejtő nyers sziklái a háttérben ezúttal is kitűnő kulisszaként szolgálnak.

Fotó: Schneider Kommunikáció

Anja Bihlmaier személyében egyébként először van női művészeti vezetője és dirigense a Szentmargitbányai Kőfejtő operaelőadásainak.
Gilda szerepében az idei szezon Szerelmi bájitalában Adinaként ünnepelt spanyol szopránt, Elena Sancho Peregét láthatják újra a nézők, a másik szereposztásban pedig Tatjana Larinát.
Rigoletto szerepére a szentpétervári Mariinszkij Színház baritonját, Vladislav Sulimskyt valamint a 2015-ös szentmargitbányai Tosca Scarpiáját alakító közönségkedvencet, az olasz Davide Damianit sikerült megnyerni.
A Sopronhoz igen közel található világhírű színházba a leghűségesebb városból is sokan kiutaznak.


Előadások:
július 12-től augusztus 19-ig 21 előadás, szerdától péntekig
Kezdet: 20.30, beengedés 18.30-tól
Időtartam: 3 óra szünetekkel együtt

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.