EUR: 335,23 Ft
CHF: 311,35 Ft
2020. január 22., szerda
Artúr, Vince

Egyéb VIII.kerület

Nagyobb biztonság Józsefvárosban

Vitathatatlanul sokat javult a közbiztonság az elmúlt években Józsefvárosban, de vannak még problémás területek. A Népszínház utcában és környékén néhány hete nagyobb rendőri jelenléttel találkozhatnak az arra járók, ezzel szeretné a rendőrség és a kerület vezetése tovább növelni a biztonságot.  

Józsefváros önkormányzata és a kerületben tevékenykedő rendvédelmi szervek évekkel ezelőtt a biztonság növelését tűzték ki célul. A városvezetés az elmúlt években kormányzati segítséggel közel 4,5 milliárd forintot fordított a közbiztonság javítására, aminek eredményét mi sem igazolja jobban, mint hogy 34,5 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és 42,5 százalékkal nőtt a nyomozáseredményességi mutató a kerületben. Emellett a lakosság biztonságérzete is növekszik, miközben egyre többen választanák szívesen lakhelyükként a kerületet.


A közbiztonság terén azonban vannak még megoldásra váró feladatok Józsefvárosban: a Népszínház utca és környéke a lakossági panaszokban gyakran megjelenik mint problémás terület, ezért ott a helyzet javítása érdekében június 27-től kétszer tizenegy fővel megerősített rendőri erő teljesít szolgálatot.

A készenléti rendőrök 12 órás váltásban dolgoznak, ezzel párhuzamosan a józsefvárosi rendőrök a kerület több pontján teljesítenek szolgálatot, fokozottabb ellenőrzés alá vonva más problémásabb részeket, például a Szigony, a Baross és az Illés utcát. Mindennek köszönhetően megerősített rendőri jelenlét szolgálja a kerületben élők biztonságát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.