EUR: 325,35 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb VIII.kerület

Nagyobb biztonság Józsefvárosban

Vitathatatlanul sokat javult a közbiztonság az elmúlt években Józsefvárosban, de vannak még problémás területek. A Népszínház utcában és környékén néhány hete nagyobb rendőri jelenléttel találkozhatnak az arra járók, ezzel szeretné a rendőrség és a kerület vezetése tovább növelni a biztonságot.  

Józsefváros önkormányzata és a kerületben tevékenykedő rendvédelmi szervek évekkel ezelőtt a biztonság növelését tűzték ki célul. A városvezetés az elmúlt években kormányzati segítséggel közel 4,5 milliárd forintot fordított a közbiztonság javítására, aminek eredményét mi sem igazolja jobban, mint hogy 34,5 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és 42,5 százalékkal nőtt a nyomozáseredményességi mutató a kerületben. Emellett a lakosság biztonságérzete is növekszik, miközben egyre többen választanák szívesen lakhelyükként a kerületet.


A közbiztonság terén azonban vannak még megoldásra váró feladatok Józsefvárosban: a Népszínház utca és környéke a lakossági panaszokban gyakran megjelenik mint problémás terület, ezért ott a helyzet javítása érdekében június 27-től kétszer tizenegy fővel megerősített rendőri erő teljesít szolgálatot.

A készenléti rendőrök 12 órás váltásban dolgoznak, ezzel párhuzamosan a józsefvárosi rendőrök a kerület több pontján teljesítenek szolgálatot, fokozottabb ellenőrzés alá vonva más problémásabb részeket, például a Szigony, a Baross és az Illés utcát. Mindennek köszönhetően megerősített rendőri jelenlét szolgálja a kerületben élők biztonságát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.