2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Egyéb VIII.kerület

Nagyobb biztonság Józsefvárosban

Vitathatatlanul sokat javult a közbiztonság az elmúlt években Józsefvárosban, de vannak még problémás területek. A Népszínház utcában és környékén néhány hete nagyobb rendőri jelenléttel találkozhatnak az arra járók, ezzel szeretné a rendőrség és a kerület vezetése tovább növelni a biztonságot.  

Józsefváros önkormányzata és a kerületben tevékenykedő rendvédelmi szervek évekkel ezelőtt a biztonság növelését tűzték ki célul. A városvezetés az elmúlt években kormányzati segítséggel közel 4,5 milliárd forintot fordított a közbiztonság javítására, aminek eredményét mi sem igazolja jobban, mint hogy 34,5 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és 42,5 százalékkal nőtt a nyomozáseredményességi mutató a kerületben. Emellett a lakosság biztonságérzete is növekszik, miközben egyre többen választanák szívesen lakhelyükként a kerületet.


A közbiztonság terén azonban vannak még megoldásra váró feladatok Józsefvárosban: a Népszínház utca és környéke a lakossági panaszokban gyakran megjelenik mint problémás terület, ezért ott a helyzet javítása érdekében június 27-től kétszer tizenegy fővel megerősített rendőri erő teljesít szolgálatot.

A készenléti rendőrök 12 órás váltásban dolgoznak, ezzel párhuzamosan a józsefvárosi rendőrök a kerület több pontján teljesítenek szolgálatot, fokozottabb ellenőrzés alá vonva más problémásabb részeket, például a Szigony, a Baross és az Illés utcát. Mindennek köszönhetően megerősített rendőri jelenlét szolgálja a kerületben élők biztonságát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.