2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Győr

Napvitorlák is lesznek a Barátság parkban

A győri Barátság Sportpark roppant népszerű, amióta nyolc éve átadták. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs szükség a folyamatos fejlesztésére, illetve felújítására. Nemrég újabb változásokról számoltak be. 

Így festett, amikor felszedték az előző gyepet
Fotó: Marcali Gábor

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Barátság Sportpark idei nagyszabású fejlesztéseiről és felújításáról. Elmondta: öröm számára, hogy a 2009-ben átadott park és környezete folyamatosan megújul. Tavaly ingyenesen használható kültéri fitneszeszközökkel bővült a park, amely hamar közkedveltté vált a sportolók körében. Ezért idén nyáron komfortosabbá teszik, ugyanis árnyékot adó napvitorlát szerelnek fölé. A három elemből álló vászon összesen 115 négyzetméteres, amelyet 11 oszlop tart majd. A napvitorlák felülete a jövőben tovább bővíthető. A kivitelezés a nyár folyamán elkészül, így nagy melegben vagy esőben is használható lesz.


Szükség volt a cserére
Fotó: Marcali Gábor

Hajszán Gyula önkormányzati képviselő a műfüves pályák felújításáról számolt be. Kiemelte: nagy népszerűségnek örvendenek, tavaly 140 ezren használták. Ezúttal a III-ast újítják fel, a régi borítását eltávolítják, és vadonatúj műfűréteget raknak le. Hasonló eljárással cserélik ki a lábteniszpálya borítását is. Az I-esen 2014 őszén volt teljes műfűcsere, a centerpályán egy évvel végezték el a komplett rekonstrukciót. A megújult pályák már használatba vehetők, a munkálatok összesen 10 millió forintba kerülnek.

Kapcsolódó Cikkek