2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Egyéb IV.kerület XIII.kerület XV.kerület

Négynapnyi jótékony mozgás

A Suhanj! Alapítvány a XIII. kerületben egy olyan integrált edzőtermet hozott létre, ahol együtt edzhetnek az épek és a fogyatékkal élők. Most, a nagy D24 kihívás – Suhanj! Fitness nyílt napon Till Attila, Fenyvesi Zoli, Jókuti András, Kocsis Tibor, Cinthya Dictator, Rubint Rella és Garami Gábor is kipróbálta a kondigépeket, illetve speciális, kézzel tekerhető bicikliket.

Till Attila is részt vett SUHANJ! Alapítvány jótékonysági akcióján (Fotó: Máté Krisztián)

Aktív percek gyűjtésére telt meg az ország első integrált edzőterme, a Suhanj! Fitness a nagy D24 kihívás jótékonysági rendezvényen. Ezen a napon ugyanis minden egyes mozgással töltött pillanat hozzájárult ahhoz, hogy a D24 támogatásával megvásároljanak egy olyan erősítőgépet, amelyet fogyatékkal élők és épek egyaránt tudnak használni. Nyár végéig 24 napnyi mozgás összegyűjtése a cél a karitatív akció keretében, ebből a jótékonysági programon több mint négy napot sikerült is teljesíteni.
– Ami itt történik, rendkívül szimpatikus. Azzal, hogy sérült és egészséges ember együtt edz, az utóbbiak is tudnak szocializálódni – mondta Cinthya Dictator, aki első alkalommal járt a teremben. – Láthatjuk, milyen apró mozzanatokkal tudunk segíteni másoknak. Sajnálom, hogy az országban máshol nincs ilyen kezdeményezés. Rengeteg fogyatékkal élő embernek erőt adhat, hogy az élet bizonyos területein úgy élhetnek, mint ép társaik.


Till Attila is az első alkalommal edzett a teremben, és láthatóan nagyon élvezte, hogy két ismerős arccal, a Tiszta Szívvel moziban általa rendezett Fenyvesi Zolival, és Schober „Óriás” Laci instruktorral tekerhetett együtt. – Ezek a kerekesszékes emberek a kranking edzésen olyan 45 percet nyomtak le, amit még egészségesek is alig tudnak. Utoljára, amikor gyerek voltam, anyukámnak kellett mákot darálnom, ahhoz tudnám hasonlítani, az volt ilyen kemény. Bedurrantam! – mondta a műsorvezető. – A kezdeményezést nagyon jónak találom, az akcióhoz is azért csatlakoztam, mert fontos a mozgás. Nemcsak a testet teszi egészségessé, hanem a lelked is rendbe jön tőle. Edzés után olyan energiáid szabadulnak fel, amitől az egész napod jobb lesz. A Suhanj! Fitnessnek most úgy tudunk új gépet vásárolni, ha minél többen együtt tekerünk, így arra biztatnálak benneteket, hogy gyertek ti is, és mozogjatok velünk! – biztatott Tilla.
Kocsis Tibor nem először fordult meg az integrált edzőteremben, mint mondta, nagyon szereti a légkört, azt, ahogy az emberek itt egymáshoz viszonyulnak. Fogyatékkal élőknek és épeknek egyenlők a feltételek, ami Magyarországon egyedülálló kezdeményezés.
– Magánemberként éppúgy, mint előadóként pontosan azért vagyok itt, hogy felhívjam a figyelmet a D24 és a Suhanj! közös jótékonysági aktivitására, hogy segíthessük a terem felszereltségének bővítését. Nekem itt mindig az szúr szemet, hogy minden mennyire természetes. A sérültek is mennyire tudják élvezni a mozgást és mennyire optimisták tudnak lenni. Ez rám is átragad és az élet más területén is hasznosítom ezt a pozitív szemléletet – emelte ki Kocsis Tibor.

Kapcsolódó Cikkek