EUR: 318,04 Ft
CHF: 271,63 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Sport

Nehéz csata vár ránk a görög színészek ellen

Erdélyi Balázs szerint természetesen lendületbe jöttek az oroszok elleni 14-5-ös siker után, de a magyar pólósokra még nehéz percek várnak a Görögország elleni elődöntőben. S azt is leszögezte, hogy nem a lányok kiesése miatt hengereltek, sajnálják őket, de inkább saját magukra figyelnek és előre tekintenek.

/Fotó: MTI – Czagány Balázs

Egyre gyakrabban kap üzenetet Erdélyi Balázs. Az idén az Egerből az OSC-be szerződött vízilabdázótól sokan próbálnak jegyet szerezni a válogatott valamelyik meccsére. Pedig neki sem könnyű belépőt szerezni, hiszen a magyarok minden találkozóján megtelik a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda.


– Természetes, hogy sokan szeretnék látni a meccseinket – mondta Erdélyi. – A görögök esetleges legyőzése után pedig már a döntő jöhet, ahol valószínűleg a szerbekkel találkozunk. Kissé meglepett, hogy a görögök tulajdonképpen simán túljutottak Montenegrón, de míg nekik minden összejött, addig ellenfelüknek semmi.

A korábban Amerikában pólózó és tanuló Erdélyi szerint elég kellemetlen ellenfél a görög csapat, jó játékosaik vannak, és az olaszokhoz hasonlóan sokat színészkednek, így alighanem rengeteg kiállítás fogja tarkítani az elődöntőt.


– A kapusukat is nagyon dícsérik, de szerintem Nagy Viktor a legjobb a mezőnyben, nincs mitől félnünk, annak ellenére, hogy van néhány nagyon jó vízilabdázójuk, de majd teszünk róla, hogy ne  nagyon villogjanak. Egy biztos, nem szabad görcsölni, csak a meccsre koncentrálni, egy kicsit élvezni is kell a játékot, a hangulatot – fejezte be Erdélyi.

Mindensetre a sportág hazai sikerességének – sajnos – már csak a férfi csapat a letéteményese. A 2013-as barcelonai világbajnoki aranyérem óta, csak egy-egy Eb-bronzzal és ezüsttel gyarapodott a magyar vízilabdázás, itt az ideje újabb az újabb aranykornak.

A Görögország-Magyarország mérkőzés csütörtökön, 20.30-kor kezdődik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

    Keszthelyi Vivien esélyesként érkezik a Hungaroringre

    Újabb sikeres hétvégén van túl Keszthelyi Vivien, aki egyedüli magyarként, s egyben a világ legfiatalabb GT-kategóriás női autóversenyzőjeként ezúttal a németországi Lausitzringen gyarapította értékes pontjait két, a beállítási nehézségek miatt erőn felül megszerzett negyedik helyezésével.

  • Ronaldo vs. Szalah

    Ronaldo vs. Szalah

    Szombaton, Kijevben rendezik a szezon legjobban várt találkozóját. A labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében a két érdekelt csapat a Real Madrid és a Liverpool lesz.