2018. január 16., kedd
Gusztáv

Sport

Nehéz csata vár ránk a görög színészek ellen

Erdélyi Balázs szerint természetesen lendületbe jöttek az oroszok elleni 14-5-ös siker után, de a magyar pólósokra még nehéz percek várnak a Görögország elleni elődöntőben. S azt is leszögezte, hogy nem a lányok kiesése miatt hengereltek, sajnálják őket, de inkább saját magukra figyelnek és előre tekintenek.

/Fotó: MTI – Czagány Balázs

Egyre gyakrabban kap üzenetet Erdélyi Balázs. Az idén az Egerből az OSC-be szerződött vízilabdázótól sokan próbálnak jegyet szerezni a válogatott valamelyik meccsére. Pedig neki sem könnyű belépőt szerezni, hiszen a magyarok minden találkozóján megtelik a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda.


– Természetes, hogy sokan szeretnék látni a meccseinket – mondta Erdélyi. – A görögök esetleges legyőzése után pedig már a döntő jöhet, ahol valószínűleg a szerbekkel találkozunk. Kissé meglepett, hogy a görögök tulajdonképpen simán túljutottak Montenegrón, de míg nekik minden összejött, addig ellenfelüknek semmi.

A korábban Amerikában pólózó és tanuló Erdélyi szerint elég kellemetlen ellenfél a görög csapat, jó játékosaik vannak, és az olaszokhoz hasonlóan sokat színészkednek, így alighanem rengeteg kiállítás fogja tarkítani az elődöntőt.


– A kapusukat is nagyon dícsérik, de szerintem Nagy Viktor a legjobb a mezőnyben, nincs mitől félnünk, annak ellenére, hogy van néhány nagyon jó vízilabdázójuk, de majd teszünk róla, hogy ne  nagyon villogjanak. Egy biztos, nem szabad görcsölni, csak a meccsre koncentrálni, egy kicsit élvezni is kell a játékot, a hangulatot – fejezte be Erdélyi.

Mindensetre a sportág hazai sikerességének – sajnos – már csak a férfi csapat a letéteményese. A 2013-as barcelonai világbajnoki aranyérem óta, csak egy-egy Eb-bronzzal és ezüsttel gyarapodott a magyar vízilabdázás, itt az ideje újabb az újabb aranykornak.

A Görögország-Magyarország mérkőzés csütörtökön, 20.30-kor kezdődik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Babos extázisban játszott Melbourne-ben

  Pazarul kezdte az Australian Opent Babos Tímea. A magyar klasszis szinte extázisban teniszezve 7:6, 6:2-re verte a tavaly két Grand Slam-tornán is elődöntőig jutó, tizedik helyen kiemelt Coco Vandeweghét.

 • Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Klopp: Mi a f.sz volt ez?

  Jürgen Kloppot annyira feldobta az eddig veretlen Manchester City elleni 4-3-as siker, hogy az amerikai NBC csatorna élő adásában nem igazán szalonképes kifejezés csúszott ki a száján.

 • Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Editet műteni kell, nem lesz ott az olimpián

  Miklós Edit nem indul a phjongcshangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.