EUR: 326,11 Ft
CHF: 290,63 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Belföld

Nekik semmi sem jó! Így látta az ellenzék a vizes vb-t

Miközben az egész világ a csodájára járt és hangosan dicsérte a Budapesten megrendezett vizes világbajnokságot, addig az ellenzéki sajtó csak szapulni tudta azt. A magukat állandóan független médiának kikiáltó kisstílű kötözködőket az sem akadályozta meg a gáncsoskodásban, hogy Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA elnöke minden idők legjobb világbajnokságának nevezte a Budapesten és Balatonfüreden rendezett 17. vizes világbajnokságot.

Julio Maglione, a FINA elnöke, a záróünnepségen a következő szavakkal méltatta a vizes világbajnokság szervezésének profizmusát:


Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága. Gratulálok” – jelentette ki az elnök. Sportolóink, edzőink, tisztviselőink két héten át felejthetetlen élmények sorát élték meg. Mindannyian itthon éreztük magunkat, fantasztikus helyszíneken, zsúfolt lelátók előtt, csodálatos hangulatban, a magyar emberek szeretetétől övezve. Ennek köszönhetően mind a hat sportágban kivételes teljesítményeket láthattunk” – mondta a FINA vezetője.

Seszták Miklós, a szervezőbizottság elnöke, nemzeti fejlesztési miniszter összegezése szerint a sportrendezvényekre 485 ezer szurkoló volt kíváncsi, ebből körülbelül 100 ezer volt a külföldi vendég. A legtöbben Nagy-Britanniából, Németországból, Franciaországból és az Egyesült Államokból érkeztek. Minden délutáni úszóprogramon teltház volt, akárcsak a vízilabda mérkőzéseken. A 10 méteres toronyugrás döntője abszolút rekord volt, csaknem 7 ezer ember látogatott ki rá.


A brit Adam Peaty azt mondta: keresve sem tudna jobb helyet a vizes világbajnokságnak a Duna Arénánál. Jackie Smith az NBC sportcsapatának vezetője csak annyit mondott: minden kiváló!

A világszínvonalú rendezvény és a profi szervezés csak növelte az ország jó hírét, és remélhetőleg a jövőben még többen látogatnak majd hazánkba. Hihetetlen büszkeség volt látni sportolóinkat, akik emberfeletti teljesítményt nyújtottak és fantasztikus eredményekkel gazdagították az országot.

Ezzel szemben az ellenzéki sajtó mintha egy másik rendezvényt látott volna.

A Lokál összeszedett közülük néhány idézetet, amikből világossá válik, számukra semmi sem szent, a lényeg az emberek megtévesztése és hazánk rossz hírbe hozása.

Az Index így látta a megnyitót:

„Mit kaptunk? Látványorgiát és a szokásos giccsparádét csodaszarvassal, sámánokkal, római kori utalással, középkori ruhába öltözött táncosokkal, majd huszárokkal, kopogós és odaveretős tánccal.”

„Így eljátszottuk a mini olimpiai megnyitót, mintha ránk figyelne a világ, kár, hogy ez rajtunk kívül senkit nem érdekelt.”

Majd ezt látták a záróünnepségen:

„Óha, egy pillanatra látszott a nézőtér . És nagyon úgy tűnt, hogy van egy csomó üres hely. De lehet, hogy csak a nagy csobogás miatt mindenki kiment vécére.”

„Szégyellem de csak az a hajszálat bírtam nézni. (A helyesírásra nem annyira figyeltek – a szerk.) Ami Maglione kopasz koponyáján lengedez vagy 10 centi hosszan. Pedig közben azt is elmondta, hogy ez volt minden idők legjobb vébéje.”

HírTV – Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke

„Nagy a fejetlenség a vébé körül: a megvalósul épületek eltérnek a tervektől, a sztárvendégek lemondták a fellépést, a kivitelezési pályázatokat pedig a kormányzathoz közel álló, az utóbbi években közbeszerzéseket halmozó cégek nyerték el. Hozzátette, ha a vizes vb költségei a háromszorosára nőttek, egy olimpia szervezése esetén államcsőd lett volna.”

Herczeg Márk, a 444 újságírója

„Kb. 1500 néző érkezett, de úgy látszik, a szervezők nem igazán számolhattak azzal, hogy nézők is lesznek, mert több mint 25 perces sorban állás volt a bejáratnál.”

Ágoston Zoltán, a 168 újságírója

„Az egész annak a kissé izzadtságú álmisztikának a jegyében kezdődött, amelyet előrevetített a program szövege is: Vagyok a Víz. Az Ősanyag. Az élet forrása. Az Ősvíz, az élet vize, a magzatvíz. A földet megtermékenyítő égi víz. A megtisztulás eszköze. A víz, a jövő záloga. Vagyok szimbóluma a végtelen tisztító szeretetnek. A föld minden teremtménye között.”

A Magyar narancs beszámolóját átvette a 24.hu, HVG és a Helyi Válasz is

„Elvileg a szinkronúszó számokat rendezik majd a Városligetben. A szervezőknek jól bele kell húzniuk, az ideiglenes lelátók ugyan már állnak, de a csónakázótó helyén elég áldatlan állapotok uralkodnak, ráadásul hatalmas a bűz.”

Az Index újságírója még az utolsó napon is talált hibát, bár már csak a kávéba tudott belekötni

„Ezzel a kávésarokkal nyűgözzük le a nagyvilág médiamunkásait. A 22 (32, 42) milliárdból épült úszópalotában ezt a kávésarkot sikerült kialakítani a hetedhét országból érkező tévéseknek és újságíróknak (beleértve a magyarokat is). Jómagam speciel egy ulanbatori dögkútba is lemásznék a napi kávéadagomért, de ennél azért eggyel igényesebb megoldást is el tudnék képzelni, vagy legalább némi takarítást.”

Ráadásul az Index egy facebookos trollkodásra és ál-munkaajánlatra hivatkozva, hogy a facebookon keres a köztelevízió operatőröket a vizes vb közvetítésére. Természetesen az Indexes hírből egyetlen szó sem igaz. Az MTVA hónapokkal ezelőtt rendben akkreditálta kollégáit az eseményre, ahogyan egy ilyen léptékű esemény megszervezése során ez teljesen megszokott.

Kapcsolódó Cikkek

 • A turizmus fejlesztése adhat lendületet a vidéki vállalatoknak

  A turizmus fejlesztése adhat lendületet a vidéki vállalatoknak

  Vidéken szegénységtudatos az emberek gondolkodása, ami részben annak tudható be, hogy alkalmazotti munkakörben, három műszakban, napi nyolc órás munkavégzés mellett is nagyon keveset keresnek, és nem mernek vállalkozni. Mihalcsek Noémi, a Golden Events Kft.

 • Segítünk! Így használja a nyáron induló e-jegyrendszert

  Segítünk! Így használja a nyáron induló e-jegyrendszert

  Már nem kell sokat várni, és Budapesten is elindul az első olyan járat, amelyen e-jeggyel lehet utazni. Hogy senkit ne érjen váratlanul a helyzet, ha a rendszer használata mellett dönt, megmutatjuk, hogyan is fog működni az e-jegyrendszer.

 • Az okostelefon nyomkodásával a minőségi időt vesszük el a gyerekektől

  Az okostelefon nyomkodásával a minőségi időt vesszük el a gyerekektől

  Egy gyermeknap alkalmából készült friss kutatásban arra keresték a választ, hogy mennyire tartják fontosnak az emberek az együtt töltött minőségi időt a legkisebbekkel, az eredmény pedig sokatmondó. A szülők túlnyomó többsége szerint rossz hatással van a gyerekekre, ha az okostelefonjaikat nyomkodják a közösen eltöltött idő alatt, mégis rengetegen találkoztak már olyan esettel, hogy a kicsik édesapja vagy édesanyja a készülékével volt elfoglalva ahelyett, hogy a gyermekére figyelt volna.