EUR: 325,29 Ft
CHF: 295,28 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Külföld

Németországban történelmi csúcsra emelkedett a közveszélyes iszlamisták száma

Németországban minden korábbinál magasabbra, 680-ra emelkedett az erőszakra hajlamos, közveszélyes iszlamisták száma, és az iszlamista terrorizmus vált az első számú belbiztonsági kihívássá – állapította meg a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) kedden ismertett éves jelentésében.

A szélsőséges iszlamista irányzatokhoz sorolt személyek száma ugyan kismértékben csökkent – mintegy 24 400 volt tavaly -, de a színtér egyre inkább átrendeződik, túlsúlyba kerül a terrorista, dzsihadista elem, és “konkretizálódott”, valósággá vált az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet jelentette fenyegetettség.


Ezt mutatja, hogy a 2016-ban történt öt iszlamista terrorcselekmény mindegyike az IÁ-hoz kötethető – áll a belső elhárításért felelős nemzetbiztonsági szolgálat jelentésben, amely szerint Németország továbbra is az iszlamista terrorizmus célkeresztjében áll, és további támadásokkal kell számolni.

A BfV adatai szerint a szélsőjobboldali és a szélsőbaloldai színtérhez tartozó személyek száma tovább emelkedett, 23 100, illetve 28 500 volt 2016-ban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Thor nevében akart füvet venni

    Thor nevében akart füvet venni

    Valaki nagyon humoros kedvében volt Kanadában, amikor egy kamuszemélyivel szeretett volna online marihuánát vásárolni. A vásárlás részével még nem is lett volna probléma, ugyanis az országban legális a fűvásárlás 18 év felett, ám a személyi igazolvány, ami a beszerzéshez elengedhetetlen, több, mint furcsa.