EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Külföld

Nemi erőszakra buzdítottak a muszlim iskolában

Megbukott a muszlim gyermekek számára alapított Al-Hidzsrá iskola az angliai Birminghamben, a tanintézet ellenőrzésekor nemi erőszakra felhívó tankönyveket és elképzelhetetlenül alacsony oktatási színvonalat találtak az ellenőrök, ezért az állami kezelésbe kerülhet Nagy-Britannia összes hasonló tanintézete.

A/Fotó: Profimedia, Alamy

Több példa mutatta a közelmúltban, hogy az Európába vándorló, többségében iszlám vallású migránsok nehezen vagy sehogy sem alkalmazkodnak új lakóhelyükhöz. Most éppen Nagy-Britanniában derült ki, hogy az újonnan érkezők érdekében alkalmazott „jóléti” intézkedések nem érik el a megfelelő célt.


A Breitbart írásából kiderül: Birminghamben már 1991-ben létrehoztak egy muszlim középiskolát, ahol az iszlám vallási szabályok szerint, nemek szerint szétválasztva tanulhattak a muszlim fiatalok. Az iskolát a városi tanács alapította, de ők maguk jelezték az állami szervnek, a brit tanügyi felügyeletnek (Ofsted), hogy az iskolában tarthatatlanok az állapotok. Az ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy a szegregációt képtelen konfliktusmentesen fenntartani az iskola vezetése, a diákok között szinte háborús állapotok uralkodnak.

A legmegdöbbentőbb talán az volt, hogy az iskola fiúk számára fenntartott könyvtárában több olyan arab nyelvű könyvet és oktatási segédanyagot találtak, amelyek a nemi erőszak szerepét taglalják a muzulmán erkölcs és az iszlám tanításai alapján, amelyek közül egyik sem ítéli el a nők szexuális megalázását, megbecstelenítését.


– Határozottan ki kell jelentenünk, hogy a szegregált oktatás egyetlen tanintézeten belül nem alkalmazható. Ha a fiúk és a lányok egy iskola falai között tanulnak, de nem érintkezhetnek, akkor mindannyian hátránnyal indulnak az oktatásban – jelentette ki a Timesnak a felmérés végeztével Amanda Spielman, az Ofsted főfelügyelője.

Az iskolát most állami kezelésbe vonják és betagozódik egy nagyobb oktatási intézménybe.

Döbbenetes statisztikák

Rémisztő statisztikai adatot hozott nyilvánosságra a brit Express a Nagy-Britanniában migránsok által elkövetett bűncselekményekről. A lap összeállítása friss rendőrségi adatokra hivatkozik, amelyek szerint tavaly az ország területén 65 migránst vádoltak meg emberöléssel és 186 „migrációs hátterű” személy ellen emeltek vádat nemi erőszak miatt. Statisztikáik szerint a kiemelt erőszakos bűncselekmények 17 százalékát követik el migránsok. 

Kapcsolódó Cikkek