EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Miskolc

Nemzetközi díjugratóverseny a Lovagi Tornák Terén

Az idei legnagyobb lovasrendezvényre került sor június végén a Lovagi Tornák Terén. A Mento Nagydíjról Erdélyi Magdolna versenyrendezőt kérdeztük.

– 2015 augusztusában adták át a Lovagi Tornák Terét, szeptemberben rendeztünk egy pályaavató versenyt. Azóta a szabadtéri szezonban rendszeresen vannak programjaink, a mostani mellett az eddigi legjobb a tavalyi korosztályos díjugrató championatus és a díjlovagló országos bajnokság volt. Az LTT egyedülálló helyszín Magyarországon, amit a Diósgyőri várnak és az ahhoz illeszkedő arénának köszönhet. Még egész Európát nézve is kevés helyszín rendelkezik hasonló adottságokkal.


Fergeteges lovas eseményt rendeztek a Lovagi tornák terén – fotó: Lokál

Fontos, hogy nemzetközi versenyt csak a Magyar Lovassport Szövetség hozzájárulásával lehet rendezni, amit csak az arra alkalmas helyszínek kapnak meg. Emellett kell egy csapat, ami nemzetközi szinten rutinos szervezőkből és lebonyolító személyzetből áll. A júniusi versenyt fél éve terveztük, de a nemzetközi státuszt csak egy szűk hónappal a rendezvény előtt szereztük meg. Négy ország: Szlovákia, Szerbia, Törökország és Magyarország lovasai versenyeztek. A rendezvényen a kezdők regionális versenyszámokban, a profik a nemzetközi kategóriákban mérték össze tudásukat. Egyedülállóan széles palettát tudtunk nyújtani a különböző nehézségű versenyszámokból, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyedülállóan magas részvétel is igazol – számolt be Erdélyi Magdolna.

Magdolnánál néhány fontosabb kategória nyertesére is rákérdeztünk. – A Nagydíj győztese Hollé Sára lett (lova: Dzsango). A tehetséges hévízi lovasnő évek óta a magyar élmezőnyben lovagol, számára ez a győzelem értékes előrelépés a karrierjében. Ebben a versenyszámban a szerb Aleksandra Vuksanovic (Willian) lett a második, harmadik pedig a miskolci Szuhai Péter (Lamborgini). Szombaton a Gyula Farm díjáért kiírt Big Tour versenyszámot Técsy Attila (Clear Girl) nyerte, míg a pénteki Nagykörben Máriás Sára (Cantus Clay) lett a győztes – tette hozzá a versenyrendező.


Diósgyőr ideális helyszín a lovasoknak – fotó: Lokál

Természetesen az idei szezon hátralévő versenyeire is rákérdeztünk. – Idén augusztus 17–19. között jön a korosztályos díjugrató championatus. Ezt a versenyt tavaly is nagy sikerrel zártuk, idén is nagy érdeklődés övezi. Emellett a tavalyi sikeres rendezésnek köszönhetően 2017-ben is mi szervezzük a díjlovagló országos bajnokságot, ez szeptember 7–10. között lesz. A jövő évre is komoly terveink vannak. Eredetileg 2018-ban szerettünk volna nemzetközi helyszínként debütálni, de a körülmények szerencsére úgy hozták, hogy már most igény mutatkozott erre. Ezen a vonalon haladva szeretnénk még jobb körülményeket kínálni, még több lehetőséget adni a versenyzésre – zárta a beszélgetést Erdélyi Magdolna.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.