2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Miskolc

Népszerű a kisvasút

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) Miskolcról a Bükk-hegység festői tájain át szállítja az utasokat a Hunguest Hotel Palota Lillafüred közelében lévő végállomásra. Turisták kedvelt közlekedési eszköze a nyár folyamán, hiszen csodálatos látvány tárul eléjük a nyitott kocsikból. A dízelhajtású erőgép Herman Ottó polihisztor-természettudós nevét viseli.

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.