2018. január 22., hétfő
Artúr, Vince

Egyéb Nyíregyháza

Népszerűek a nyári táborok

A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos csemete tölti a szünidő egy részét nyári táborokban, melyeknek típusai a legszélesebb palettán mozognak.

Nyíregyháza nyári táborainak száma évről évre nő, és van is nagyszámú érdeklődő, hiszen a szülők és a gyerekek egyaránt igénylik meglétüket. A táborok során tapasztalatokat szerezhetnek, új információkkal, barátokkal lesznek gazdagabbak – tartalmasan töltik a szünet napjait a csemeték. A sportolni vágyók úszó- és focitáborban vehettek részt az elmúlt hetekben, de az ifjú vízilabdásoknak is volt lehetőségük a nyári gyakorlásra. A Nyíregyházi Állatpark, illetve a Sóstói Múzeumfalu szintén szervezett tábort, hagyományőrző és -ápoló programokon vehettek részt a gyerekek tradicionális környezetben, és a huszonöt éves Kis Vakond Gyermektábor sem maradt ki a sorból.


Fotó: Lokál

– A gyerekek egyrészt olyan tevékenységeket ismernek meg a nyári táborokban, melyek később akár rendszeres hobbijukká válhatnak, és életre szóló barátságok is köttetnek ez idő során. Kibontakozik a személyiségük, felismerhetik magukban azokat a rejtett képességeket, készségeket, melyeket esetleg az óvodai foglalkozások vagy az iskolai tanórák nem hoznak felszínre. Az itt szerzett tapasztalatok valóban örök emlékekké válnak – árulta el a Lokál Extrának egy nyíregyházi pedagógus.

Fotó: Lokál

Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek