2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Nyíregyháza

Népszerűek a nyári táborok

A korábbi évekhez hasonlóan idén is számos csemete tölti a szünidő egy részét nyári táborokban, melyeknek típusai a legszélesebb palettán mozognak.

Nyíregyháza nyári táborainak száma évről évre nő, és van is nagyszámú érdeklődő, hiszen a szülők és a gyerekek egyaránt igénylik meglétüket. A táborok során tapasztalatokat szerezhetnek, új információkkal, barátokkal lesznek gazdagabbak – tartalmasan töltik a szünet napjait a csemeték. A sportolni vágyók úszó- és focitáborban vehettek részt az elmúlt hetekben, de az ifjú vízilabdásoknak is volt lehetőségük a nyári gyakorlásra. A Nyíregyházi Állatpark, illetve a Sóstói Múzeumfalu szintén szervezett tábort, hagyományőrző és -ápoló programokon vehettek részt a gyerekek tradicionális környezetben, és a huszonöt éves Kis Vakond Gyermektábor sem maradt ki a sorból.


Fotó: Lokál

– A gyerekek egyrészt olyan tevékenységeket ismernek meg a nyári táborokban, melyek később akár rendszeres hobbijukká válhatnak, és életre szóló barátságok is köttetnek ez idő során. Kibontakozik a személyiségük, felismerhetik magukban azokat a rejtett képességeket, készségeket, melyeket esetleg az óvodai foglalkozások vagy az iskolai tanórák nem hoznak felszínre. Az itt szerzett tapasztalatok valóban örök emlékekké válnak – árulta el a Lokál Extrának egy nyíregyházi pedagógus.

Fotó: Lokál

Fotó: Lokál

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.