EUR: 353,21 Ft
CHF: 332,37 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Ózd

Népszerűek az Erzsébet-táborok

Komoly terhet vesz le a dolgozó szülők válláról a tanév befejezése után indított Erzsébet-tábor, amelyre minimális összeget kell szánniuk a családoknak. A gyermekek pedagógusok felügyelete mellett hasznos programokkal töltik mindennapjaikat.

A Napközi Erzsébet-táborok a nyári szünetben, a gyerekek lakóhelyén valósulnak meg. A szükséges forrásokra köznevelési intézmények pályázhattak.


A sikeresen pályázó gyerekcsoportok tagjai napi 100 forint befizetésével vehetnek részt a táborokban, ahol hétfőtől péntekig, 8 és 16 óra között a sport és egészséges életmód, a környezettudatosság, a hagyományőrzés és kézművesség, az önismeret és közösségépítés témájához kapcsolódó színes programok és napi négyszeri étkezés várja őket.

Fotó: Lokál
Képalá: Szénnel rajzolt Digitális Erőmű

Fotó: Lokál
Képalá: Pihenő két program között

A szervező pedagógusok által kidolgozott és szakmailag jóváhagyott programnak minden turnus esetében része egy buszos kirándulás is. Ennek köszönhetően sok, elmaradott térségben élő, hátrányos helyzetű gyermek juthat el kalandparkba, étterembe, múzeumba, moziba, nemzeti parkba, történelmi helyszínre.


A Kazincbarcikai Tankerületi Központ illetékességi területén lévő iskolák főleg a Mátrába, Szilvásváradra, Miskolcra és Hangonyra utaznak.

A  pedagógusok önkéntes alapon, szabadságuk ideje alatt táboroztatnak. A Kazincbarcikai Tankerületi Központban összesen 12 táboroztató intézmény 1681 tanulója 30,2 millió forint, míg Ózd öt intézményében 889 tanuló 16 millió forint állami támogatásban részesült.

Ózdon a Digitális Erőmű hatféle programmal várta a gyerekeket. Egyik attrakció a grafikai sarok, ahol az erőmű épületét szénnel kell megrajzolni, ezután pedig minden látogatót beszkennelnek három dimenzióban. Az árnyjáték izgalmai után belekóstolhatnak a hagyományos – nem digitális – fotólabori technikába, majd egy játékon keresztül megismerkedhetnek a mikrovezérlésű kártyával. A sorozat végét átmozgató néptánc zárja, majd akinek kedve van, a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkot is meglátogathatja.

Fotó: Lokál
képalá: A néptánc oktatása is bekerült a programba

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.