EUR: 352,53 Ft
CHF: 331,31 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Belföld

Novellákat olvashatnak a villamosra és buszra várakozók Budapesten

Hamarosan számos budapesti busz- és villamosmegállóban olvashatják az utasok az Álljon meg egy novellára! nevű irodalmi pályázat húsz legjobb művét.

A JCDecaux médiavállalat pályázatára mintegy 2500 munka érkezett, ezekből választotta ki a legjobb húszat, valamint a három nyertest a Grecsó Krisztián vezette zsűri.


A győztes alkotást a Budapesten tanuló 20 éves piliscsévi Somogyi Katalin írta, aki a Katicabogár című novellájával 300 ezer forintot nyert az elismerés mellé. Kapcsolás című írásáért második díjat és 200 ezer forintot nyert Orosz Adél, a 100 ezer forinttal járó harmadik helyet pedig Somogyi Boglárka – Somogyi Katalin testvére – szerezte meg a Néha nem baj, hogy lerombolsz kicsit című novellájával – közölte a médiavállalat kedden az MTI-vel.

A három győztes novella mellett a másik 17 legjobb írást is megjelentetik az utasvárókban. Az alkotásokról angol fordítás készült, hogy a turistaszezonban Budapestre látogató külföldiek is benyomásokat szerezhetnek a magyar irodalomról.

Közönségszavazást is rendeznek: a városszerte kihelyezett novellák az interneten – a jcdecauxnovella.blog.hu címen magyarul, a jcdecauxshortstories.blog.hu oldalon pedig angolul – is olvashatóak, ahol lehetőség van a szavazásra. A legtöbb szavazatot elérő írás szerzőjét értékes könyvcsomaggal járó közönségdíjjal jutalmazzák – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek