2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

Nyaralni mentem!

A nyaralás fontos, hasznos és jó dolog. Lehet úgy is, hogy az ember kifekszik a tó (tenger) partjára, kikapcsolja az agyát, tudomást sem vesz a világ dolgairól, és csak várja a perzselő napot, mert a semmire gondolással párosuló barnulás teszi boldoggá.

(Nekem ez körülbelül hat percig menne, asszonyom mondja is, hogy alkalmatlan vagyok a nyaralásra.) Aztán esténként séta a parton, kulturált alkoholfogyasztással, éttermi költekezéssel.


És az állandó mondat az egy-két hét, esetleg tíz nap után: voltunk nyaralni, de úgy elröppent!

Lehet úgy is, hogy az ember mértékkel sütteti a hasát, és inkább rendezvényről rendezvényre utazik, sátorban, panzióban, szállodában, csűrben töltve a munkahelytől kapott szabadságot. Egyik nap Győrben drukkol az ifjúsági olimpia magyar versenyzőinek, másnap egy rockkoncerten csápol, a hétvége pedig már valamelyik erdélyi néptánctáborban éri.

És sokkal fáradtabban, kialvatlanabbul veszi fel újra a munkát, mint nyaralása előtt. Viszont élményekkel feltöltődve, októberig tartó élménybeszámolós munícióval felvértezve.

Mindkettőt a nyaralás fogalomkörébe sorolja a magyar nyelv.

Ki-ki döntse el, melyik a hasznosabb.

Kapcsolódó Cikkek

  • Idén is hűségesküt tettek a gazdik!

    Idén is hűségesküt tettek a gazdik!

    A korábbi évekhez hasonlóan óriási érdeklődés mellett rendezték meg idén is a VI. Örökbefogadott Állatok Napját a Népligetben, a Planetárium mögötti területen szeptember 23-án, vasárnap.

  • Egyszerűsítik és elektronizálják a közigazgatási ügyintézést

    Egyszerűsítik és elektronizálják a közigazgatási ügyintézést

    A közigazgatási rendszer fejlesztésével gyorsabb, egyszerűbb, egységes és jó minőségű ügyfélkiszolgálás valósulhat meg; a következő évben 700 ügytípus egyszerűsödik vagy szűnik meg – közölte a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedden Zalaegerszegen.