2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Nyaralni mentem!

A nyaralás fontos, hasznos és jó dolog. Lehet úgy is, hogy az ember kifekszik a tó (tenger) partjára, kikapcsolja az agyát, tudomást sem vesz a világ dolgairól, és csak várja a perzselő napot, mert a semmire gondolással párosuló barnulás teszi boldoggá.

(Nekem ez körülbelül hat percig menne, asszonyom mondja is, hogy alkalmatlan vagyok a nyaralásra.) Aztán esténként séta a parton, kulturált alkoholfogyasztással, éttermi költekezéssel.


És az állandó mondat az egy-két hét, esetleg tíz nap után: voltunk nyaralni, de úgy elröppent!

Lehet úgy is, hogy az ember mértékkel sütteti a hasát, és inkább rendezvényről rendezvényre utazik, sátorban, panzióban, szállodában, csűrben töltve a munkahelytől kapott szabadságot. Egyik nap Győrben drukkol az ifjúsági olimpia magyar versenyzőinek, másnap egy rockkoncerten csápol, a hétvége pedig már valamelyik erdélyi néptánctáborban éri.

És sokkal fáradtabban, kialvatlanabbul veszi fel újra a munkát, mint nyaralása előtt. Viszont élményekkel feltöltődve, októberig tartó élménybeszámolós munícióval felvértezve.

Mindkettőt a nyaralás fogalomkörébe sorolja a magyar nyelv.

Ki-ki döntse el, melyik a hasznosabb.

Kapcsolódó Cikkek

 • 2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  Két és fél milliárd forint állami támogatásból újul meg az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be László Tamás országgyűlési képviselő az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

 • Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Hatalmas siker! Magyarország fővárosában, Budapesten tartják márciusban a gasztronómiai világ egyik legnagyobb eseményét, a Michelin-díjátadót.

 • 11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  Ma kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a zuglói gázoló néven elhíresült T. Klára büntetőpere. A 25 éves nő 2016 novemberében gázolt halálra egy 86 éves bácsit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

 • Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Olyan javaslatot tárgyal a kormány ma, amely akár Soros György kitiltását is lehetővé teszi Magyarországról – értesült az Origo. Információjukat az támasztja alá, hogy tegnap Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette: a párt országos választmánya politikai határozatban ítéli el a Soros-tervet, és felszólították a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel annak végrehajtása ellen.