2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Győr

Nyáron is figyeljünk a vízvezetékekre!

Sokan nem gondolnák, de nyáron is érdemes figyelmet fordítani a vízvezetékekre. Hogy elkerülhető legyen a bosszankodás, a Pannon-Víz Zrt. adott tanácsokat.

Célszerű a vízmérőakna fedelét egy léccel kitámasztani, persze úgy, hogy ne legyen balesetveszélyes. Ha jól kiszellőzött az akna, néhány nap múlva érdemes megnézni, nincs-e valahol belső vízelfolyás. Ehhez a házon vagy a lakáson belül minden vízcsapot el kell zárni, és utána figyelni, hogy a vízmérőnk kis kereke nem forog-e. Ha igen, keressük meg a lehetséges okot, és hívjunk szakembert, aki megjavítja a hibát.


Minden évszakban van munka az ivóvíz-hálózattal
Fotó: Marcali Gábor

Ha elutazunk nyaralni, érdemes az aknában is elzárni a vízvezetéket, nehogy meglepetés érjen minket hazaérkezéskor, mondjuk egy csőtörés formájában. Ha megjöttünk, folyassuk ki jól a vízcsapokat, ugyanis a vezetékekben napokig pangó víznek már nincs olyan jó íze. Nagy melegben előfordul, hogy kiszáradnak a csapok alatti bűzelzárók, időnként ezeket is engedjük tele vízzel. Ne feledkezzünk el a padlóösszefolyóról sem. A nyaralóba megérkezve ugyanez a helyzet, miután megérkeztünk, ott is néhány percig folyassuk a vízcsapokat.

A kertészkedők mellett a kertitó-tulajdonosoknak vagy az automata öntözőberendezést használóknak is érdemes mérlegelni és számolni. A képlet egyszerű: minél több olyan vizet használnak, amely nem kerül vissza a szennyvízcsatornába, annál gyorsabban térül meg a vízmérőjük.


A nyári melegben legalább napi két-három liter folyadékot kell fogyasztani, de az aktív életmódot élőknek ennél jóval többre lehet szükségük, hiszen egy erőteljesebb edzéssel akár másfél liternyi is távozhat óránként a szervezetükből. Ajánlatos olyan italokat fogyasztani, amelyek elősegítik az ásványi anyagok pótlását, erre a győri csapvíz is megfelelő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.