EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb Győr

Nyáron is figyeljünk a vízvezetékekre!

Sokan nem gondolnák, de nyáron is érdemes figyelmet fordítani a vízvezetékekre. Hogy elkerülhető legyen a bosszankodás, a Pannon-Víz Zrt. adott tanácsokat.

Célszerű a vízmérőakna fedelét egy léccel kitámasztani, persze úgy, hogy ne legyen balesetveszélyes. Ha jól kiszellőzött az akna, néhány nap múlva érdemes megnézni, nincs-e valahol belső vízelfolyás. Ehhez a házon vagy a lakáson belül minden vízcsapot el kell zárni, és utána figyelni, hogy a vízmérőnk kis kereke nem forog-e. Ha igen, keressük meg a lehetséges okot, és hívjunk szakembert, aki megjavítja a hibát.


Minden évszakban van munka az ivóvíz-hálózattal
Fotó: Marcali Gábor

Ha elutazunk nyaralni, érdemes az aknában is elzárni a vízvezetéket, nehogy meglepetés érjen minket hazaérkezéskor, mondjuk egy csőtörés formájában. Ha megjöttünk, folyassuk ki jól a vízcsapokat, ugyanis a vezetékekben napokig pangó víznek már nincs olyan jó íze. Nagy melegben előfordul, hogy kiszáradnak a csapok alatti bűzelzárók, időnként ezeket is engedjük tele vízzel. Ne feledkezzünk el a padlóösszefolyóról sem. A nyaralóba megérkezve ugyanez a helyzet, miután megérkeztünk, ott is néhány percig folyassuk a vízcsapokat.

A kertészkedők mellett a kertitó-tulajdonosoknak vagy az automata öntözőberendezést használóknak is érdemes mérlegelni és számolni. A képlet egyszerű: minél több olyan vizet használnak, amely nem kerül vissza a szennyvízcsatornába, annál gyorsabban térül meg a vízmérőjük.


A nyári melegben legalább napi két-három liter folyadékot kell fogyasztani, de az aktív életmódot élőknek ennél jóval többre lehet szükségük, hiszen egy erőteljesebb edzéssel akár másfél liternyi is távozhat óránként a szervezetükből. Ajánlatos olyan italokat fogyasztani, amelyek elősegítik az ásványi anyagok pótlását, erre a győri csapvíz is megfelelő.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.