EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Egyéb Nyíregyháza

Nyíregyháza legnépszerűbb fotóshelyszínei

Létezik egy site (sightsmap.com), amelynek segítségével felfedezhetjük a világ legnépszerűbb fotóshelyszíneit – így azt is látjuk rajta, Nyíregyházán hol villannak legtöbbször a vakuk.

Az interaktív térkép számba veszi, hogy az adott földrajzi területen hány fotó készült el, és ezt egy hőtérkép segítségével tárja elénk. A térkép szürke területein egyáltalán nincs aktivitás, a lilákon és a pirosakon már több fotó készül, a sárgák pedig a leglátogatottabb és leggyakrabban fotózott részeket jelzik.


A belváros az egyik kedvenc hely (Fotó: Kohut Árpád)

Nyíregyháza belvárosi részén az abszolút győztes a Kossuth tér lett, ami nem meglepő, hiszen évről évre egyre több turista keresi fel az impozáns épületekkel körülvett teret, illetve a helyiek is gyakran választják egy séta, kávé vagy ebéd helyszíneként. Ugyanakkor a térkép szerint a Hősök tere és a Korzó is igen népszerű az amatőr és profi fotósok körében.

A Hősök terén is sokszor villan a vaku (Fotó: Kohut Árpád)

 

A másik kiugróan sokat fotózott helyszín a Sóstó és környéke, itt a tónál, a méltán híres Nyíregyházi Állatparknál és a Sóstói Múzeumfalunál örökítik meg emlékeiket a legtöbben. Persze akadnak még fotósbarát helyszínek, többek között a Móricz Zsigmond Színház, a Kállay Gyűjtemény és a Bujtosi Városliget is jelen van a listán. Így ha fotózni támad kedvünk, esetleg tippeket adnánk néhány turistának, érdemes felkeresni az oldalt, és informálódni, hová vigyük magunkkal mindenképpen a fényképezőnket.


Rengeteg képet készítettek innen a kisoroszlánokról a látogatók (Fotó: Kohut Árpád)

A sárga foltok jelzik a város legnépszerűbb fotós helyszíneit (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.